Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj podczas jazdy znikły mi wszystkie dźwięki ( radio cd pdc komputer pokładowy ) a po chwili wyskoczył mi błąd sos połączenia ograniczone. Po zakończeniu jazdy i przejściu auta w stan uśpiony dźwięki po odpaleniu na nowo słychać. Po ok 30 minutach jazdy po zgaszeniu auta i odpaleniu radio pracuje tylko chwile potem znowu cisza. Auto e61 2006r duża navi, nagłośnienie L7.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź moduł TCU w bagażniku, odłącz go dla sprawdzenia. CCC też może być powodem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale co ma być gorzej ? TCU jak odłączysz i wrócą dźwięki to będzie znaczyło że moduł jest uszkodzony albo się przegrzewa.
Opublikowano
Moduł odłączony i bez różnicy nadal błąd sos i brak dźwięku. A z tego co dotykałem moduł wydawał się praktycznie zimny. Zauważyłem ze jak wyskoczy błąd sos to auto nie widzi zmieniarki. Tcu musiało być wymieniane bo jest opisane markerem e60 2008 lift. A ja mam auto przed liftem. Proszę o pomoc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odpiąłeś ten moduł co na fotce ?

http://i64.tinypic.com/e9ck02.jpg

Opublikowano
Tak dokładnie ten moduł odłączyłem ze wszystkich kabli i dźwięk nie wrócił. Chyba ze odpiąć go jak wszystko działa i zobaczyć czy znowu nie przejdzie w ten tryb sos?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Być może jednostka CCC jest uszkodzona.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są serwisy które naprawiają takie rzeczy, wystarczy wysłać.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Odświeżam temat. Po tamtych problemach z brakiem dźwięku miałem spokój do wczoraj wszystko pięknie chodziło. Nawet długie trasy po kilka godzin. Lecz wczoraj znowu zobaczyłem komunikat sos i dźwięk zanikł. Ale tym razem moduł tcu w bagażniku był bardzo ciepły. Wiec obstawiam przegrzanie. Jakieś serwisy które się tym zajmują ? Czy szukać używki ?

Opublikowano
Mam zwykłe TCU 1.5 ECE w domu. Odstąpię Ci za koszt wysyłki. Ja i tak go nie użyję a jak mój zdechnie to zmienię na mulf 2 high.
Im wolniej jadę, tym dłużej mnie widać...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.

Odświeżam temat. Po tamtych problemach z brakiem dźwięku miałem spokój do wczoraj wszystko pięknie chodziło. Nawet długie trasy po kilka godzin. Lecz wczoraj znowu zobaczyłem komunikat sos i dźwięk zanikł. Ale tym razem moduł tcu w bagażniku był bardzo ciepły. Wiec obstawiam przegrzanie. Jakieś serwisy które się tym zajmują ? Czy szukać używki ?

Jeśli to wina modułu TCU to po odpięciu wszystkich kabli od niego dźwięk powinien wrócić. Gdybyś w przyszłości potrzebował serwis który naprawia takie rzeczy to tu masz: http://www.skanbis.pl

Opublikowano
Po dopięciu wszystkich kabli od tcu powinien dźwięk wrócić ? Ale przecież światłowód bez założenia pętli będzie pokazywał błąd i tez dzięki nie będzie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiele osób tak robiło i dźwięk wracał jeśli winowajcą był mulf lub tcu, możesz poszukać w tym dziale bo już były podobne tematy.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Temat rozwiązany u kolegi mcmt. Okazało się iż uszkodzony byl światłowód oraz most w jednostce ccc. Szybka i fachowa obsługa . Krótko mówiąc POLECAM.

P.S. Dodatkowo została naprawiona skrzynia biegów. Pełen profesjonalizm :)

Opublikowano
Chyba nie może być przerwy w światłowodzie . Połącz je razem aby było przejście i powinno grać