Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Mam kilka pytań

Przymierzam się też do tego tematu mam obecnie zwykłe fotele LCI (brak grzania) Myślałem o comfortach

Dokładnie chodzi mi o dodatkowe drutowanie ile i skąd dokąd (wiem że muszę mieć inny panel klimatyzacji dodatkowe przyciski pamięci i kodowanie) co jeszcze

Czy może jakiś schemacik

Wszelkie informacje mile widziane

Pozdrawiam Darek

Opublikowano
zeby bylo jak fabryka to musisz jeszcze lusterka z wiazkami i kolumne kierownicy, kiedys podchodzilem ale za duzo tego i spore koszty wiec zamknolem temat przed zebraniem info o wiazce
Opublikowano
Wiem że temat nie jest łatwy natomiast lusterka i kierownica to może być później chodzi mi aby uruchomić w pierwszej kolejności fotele żeby można było się jakoś przemieszczać
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich!

Tak mogłem się spodziewać że wszyscy chcą pomóc.Więc podzielę się z wami co udało mi się zrobić

Fotele Komfortowe siedzą już w samochodzie oraz wymieniłem panel klimatyzacji. Zauważyłem że w mojej instalacji brakuje przewodów CAN L oraz CAN H tak że podpiąłem przewody

z kostek foteli tzn nr 5 i 6 do ZGW znajdującego się pod kierownicą nad pedałami .

Prościej może tak fotele kostka nr 5 CAN L do ZGW nr 51 jest to zielony przewód oraz fotele kostka nr 6 CAN H do ZGW nr 50

Na razie bez żadnego kodowania fotele chodzą prawidłowo we wszystkie możliwe strony i panel klimatyzacji załącza grzanie foteli (jedno trzeba przyznać co komfort to komfort)

W tej chwili jedyne błędy jakie pokazuje ista D to właśnie błędy w panelu klimatyzacji chociaż wydawałoby się że wszystko działa prawidłowo i tym się zajmę w najbliższym wolnym czasie tzn Istą P spróbuję zakodować nowy panel oraz w przyszłości zamontuję przyciski pamięci foteli

Zdam relację gdy uda mi się coś zrobić chociaż już się cieszę z postępów moich prac.

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam. Czyli zamontowałeś fotele comforty Europa, czy na ślizgach nie musiałeś nic zmieniać? Miałeś wcześniej bez grzania? Ja mam i do zimy muszę temat ogarnąć, wiec odrazu comforty wypadało by zamontować.
Paweł.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Prowadnice pasują bez problemu, niezależnie jakie fotele.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam wszystkich!

Tak mogłem się spodziewać że wszyscy chcą pomóc.Więc podzielę się z wami co udało mi się zrobić

Fotele Komfortowe siedzą już w samochodzie oraz wymieniłem panel klimatyzacji. Zauważyłem że w mojej instalacji brakuje przewodów CAN L oraz CAN H tak że podpiąłem przewody

z kostek foteli tzn nr 5 i 6 do ZGW znajdującego się pod kierownicą nad pedałami .

Prościej może tak fotele kostka nr 5 CAN L do ZGW nr 51 jest to zielony przewód oraz fotele kostka nr 6 CAN H do ZGW nr 50

Na razie bez żadnego kodowania fotele chodzą prawidłowo we wszystkie możliwe strony i panel klimatyzacji załącza grzanie foteli (jedno trzeba przyznać co komfort to komfort)

W tej chwili jedyne błędy jakie pokazuje ista D to właśnie błędy w panelu klimatyzacji chociaż wydawałoby się że wszystko działa prawidłowo i tym się zajmę w najbliższym wolnym czasie tzn Istą P spróbuję zakodować nowy panel oraz w przyszłości zamontuję przyciski pamięci foteli

Zdam relację gdy uda mi się coś zrobić chociaż już się cieszę z postępów moich prac.

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.

A zakodowales panel klimatyzacji? Jak zakodjjesz poprawnie to błędy znikną

Opublikowano

Koledzy, czy ktoś przekładał maty grzewcze z Anglika??

Mam w bardzo dobrym stanie dakotę w swoich standardowych fotelach, i jako najtańszą opcję biorę pod uwagę taki zabieg.

Paweł.