Skocz do zawartości

320i 1999 M52 - Dziwne zachowanie samochodu na gazie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od jakiegoś czasu mojemu samochodowi dolega bardzo dziwny problem a mianowicie kiedy przełączy się na gaz zaczyna nim strasznie szarpać, przy gwałtownym przyspieszaniu zapala się Check i auto prawie całkowicie traci moc, wtedy muszę go zgasić, poczekać chwilę i dopiero można jechać dalej ale niestety niedługo po zaraz dzieje się to samo. Obroty skaczą, coraz częściej wydaje mi się, że nie wszystkie gary pracują jak powinny i bardzo często gaśnie. Przy ruszaniu muszę dodać dużo gazu, bo inaczej nie chce jechać. Dodam, że jak jestem w trasie to silnik działa prawidłowo. Od kiedy zaczęły się te dolegliwości to zauważyłem, że spalanie się zmniejszyło. Kiedyś zauważyłem że ulatniał się gaz w okolicy redukotora ale zostało to zrobione przy okazji wymiany filtrów w instalacji.

Czy ktoś wie co może być powodem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wtryskiwacz gazowy? :roll: jedź do majstra od elpidzi i powinno wszystko wyjść.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Miałem podobne objawy po zakupie auta, szarpanie na lpg przy przyśpieszaniu i nawet na jałowym buda cała chodziła, tak jakby nie wszystkie gary chodziły, ( mam porównanie do Clio IV z 3 garami ), wymieniłem świece i jak ręką odjął... godzinka roboty przy piwku