Skocz do zawartości

Zmiana zegarka z analogowego na cyfrowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam krótkie pytanie :) Mam w samochodzie zegarek analogowy. Jest on dla mnie nie czytelny. Chciałbym go na cyfrowy więc znalazłem na allegro http://www.allegro.pl/item124353054_zegarek_elektroniczny_do_bmw_e34.html cos takiego. Mam pytanie czy wystarczy go wymienić ? Czy wtki pasuja? Czy trzeba się znac na obróbce plastycznej :P

p.s. Czy temperatura też będzie działać? hmmm

Pozdrawiam

Opublikowano
wystarczy wyjac stary i wpiąc nowy. Wtyczki pasują. A temperatura zadzuiała jak wepniesz czujnik w przedni zderzak. Wtyczka do czujnika powinna gdzies tam dyndac z przodu.
Opublikowano

no nie wiem...

może w '96 roku już robili pełną instalkę pod ten zegarek, ale w starszych to nie zawsze...

najprościej sprawdzić wyciągając analoga. Jam masz tylko trzy przewody to kicha - musisz się trochę pobawić. Jak masz więcej to ok - zadziała. Do pełnego działania on potrzebuje chyba 5 przewodów (z czujnikiem temp). Przy trzech nawet ci nie odpali - bedzie reagowal tylko na włączenie świateł, ale na wyświetlaczu będzie 0.00.

jak podłączyć? - poszukaj na forum - było kilka razy opisywane.

Ale skoro Frank pisze że ci zadziała to tak powinno być - raczej bardziej się zna na tym co w poszczególnych rocznikach było montowane. Ja wiem tylko tyle ile sam musiałem robić :mrgreen:

pees... analog nieczytelny :shock: :duh:

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
Głowy nie dam , bo faktycznie to pisałem na bazie E32 , ale w tym roczniku E34 juz powinna tez byc pełna wiazka tych kabli. Oktaw ma racje. Zobacz i napisz nam jak to wyglada u CIebie.
Opublikowano

Ponieważ za cholerę nie mam pojęcia jak ten zegarek wyjąć , wyjąłem radio i namacałem 3 kabelki. Tak więc już zgłupiałem. Mi nie chodzi nawet o temp. Aby zegarek działał i był podswietlany jak należy.

WIĘC PANOWIE - ZADZIAŁA :?: :?: :?:

Opublikowano
... jak wyjmiesz radio to włóż rękę za zegarek , namacaj dźwignię , przesuń ją w kierunku otworu radia i go wypchnij zegarek i po kłopocie ...
* - w zależności od typu i wyposażenia