Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Jak w temacie w swojej e39 mam ksenony po lifcie z ringami i przezroczytymi szkłami ,które niestety wygladaja jakby były brudne lub spękane...Czy trzeba wyjmowac cała lampe zeby zdjac szkło???Jak pozbyć się tego defektu???pzdr
Opublikowano

Fajne fotki - wydaje mi się, że dłużej trwa przeglądanie tych fotek niż operacja demontażu.

Moje szkła też wyglądały "jakby były brudne lub spękane", ale przyczyną tego była wilgoć wewnątrz lampy. Na początek radzę dokładne pucowanie, później dopiero bardziej inwazyjne metody.

Pozdrawiam,

Opublikowano

a czy w e36 też tak da się rozebrać (rozpołowić ) lampę , bo w jednej mam jakby matową szybke od środka ???

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Mam podobny problem - jak doprowadzic do porzadku plastiki (nie szkla !) reflektorow w E39 po lifcie (wersja z ringami). Probowalem jakimis pastami polerskimi do plastikow ale efekt raczej marny. Jezeli macie jakies pomysly/doswiadczenia bede bardzo wdzieczny.

PS Rozbieral juz ktos te lampy ??? Bo patrzac na nie widze zwykle zapinki co sugeruje ze da sie rozdzielic bez problemu lampe (i ew wyczyscic od srodka). Sprawdzalem w ASO - nie da sie dokupic samych nowych "przodow" lamp

Opublikowano
lookniuj sobie tutajhttp://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=32333&postdays=0&postorder=asc&start=15