Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecisz i 200 albo i wiecej, ale to kwestia w danym momencie jakości zawiasu, opony, warunków na drodze (deszcz deszczowi nie równy) itd, a przede wszystkim zdrowemu rozsądkowi. Serwis olejowy 10kk max 15kk. Nie ma long life - to ściema. Dotyczy to wszystkich marek. Jesli chodzi do BMW to zobacz na użytkowników np. silników N20. jak ktoś zmieniał olej częściej to w większości silniki działają i to całkiem sprawnie :D . A jak ktoś robił jak fabryka zalecała to 80-100 kk padały pompy oleju i cała reszta z tym związana. Tak samo z olejem w automacie. Wg BMW jest dożywotni :duh:

Rozmawiałem z producentem (ZF) to stwierdzili że sie zgadza olej jest dozywonio ale w takim wypadku życie skrzyni skończy sie na 200kk :lol: :lol:

Co do M to sa inne skrzynie ale olej to olej - smarowanie trzeba wymienić i bedzie dobrze. U mnie w M2 przy przebiegu 51kk do tej pory to wymienione były dwie lampy tył i jeden przód :mad2:, łożysko tył i uszczelnienie dyfra. Poza tym dzień w dzień mam max fun, tak że stwierdziłem że M-ka zostaje a do daily bedzie inny.

Opublikowano
szuka szuka i nie mogę znaleźć :cry: nie ma manualów , tylko automaty . Już usa zaczynam rozważać
Opublikowano
W Stanach też nie jest różowo. W zasadzie znalazłem 3 z przebiegiem do 10 tys. W USA będzie jeszcze w sprzedaży do 2023 , a w Europie już nie dostępna. Będzie problem z odsprzedażą kiedyś , ale lepiej mieć niż nie mieć :) .
Opublikowano
szuka szuka i nie mogę znaleźć :cry: nie ma manualów , tylko automaty . Już usa zaczynam rozważać

A ja mam znajomego co wydachował na torze niedawno M2C i sprzedaje, z pokrzywionym dachem :P

Ja mam zwykłe M2 z automatem, znajomy M2C z manualem. I powiem Ci, że bardzo mocno nie chciałbym manuala do tego auta. Jak tym pojeździłem, to miałem wrażenie, że sprzęgło to śmierdzi jak tylko dasz więcej gazu i więcej to kłopotu robi niż pożytku. Zresztą miałem M135i w manualu i zamieniłem na M2 w automacie właśnie, bo sprzęgło przy tej mocy to zawsze jest jakiś problem i nigdy to tak płynnie nie idzie jak trzeba.

Opublikowano
Masz oczywiście rację , że automat to same zalety bo wygoda, płynności, uniwersalność itd. Tylko ja już się stęskniłem za tym prostym mechanicznym odruchem wciskania sprzęgła i mieszania biegami :lol: Na torze pewnie będzie ciut odstawał ale ja tam nie pojadę po mistrzostwo galaktyki polskiej tylko po przyjemność. Zresztą ojeździlem się już na torze i szukam troszkę innych doświadczeń w prowadzeniu.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Czy ktos cos moze powiedziec o BMW 2 Coupe 220i z pakietem M Performance rocznik 2015? Planuje zakup i przydaloby się cos dowiedziec odnosnie awaryjności poszczegolnych elementow.