Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zachaczyłem przodem o betonowy słupek i wywaliło mi halogen, urwało taką plastykową osłonkę pod zderzakiem, pod halogenem. Wyszły też te dwie wtyczki. Do białej był podłączony halogen a ta druga żółta to nie mam pojęcia skąd sie wzieła... Prosze o wyjaśnienia jeśli ktoś wie. Pozdrawiam!!!

- aha, czy musze koniecznie montować tą osłonkę plastykową pod halogenem? Bo wydaje mi się, że jak wcisnę zderzak i włoże halogena to będzie ok, ale jeszcze wypadła taka jedna czarna plastykowa część, taka jakby tubka kwadratowa (o pojemności około 1,5l)

FOTKA WTYCZEK: http://img155.imageshack.us/my.php?image=dsc00129ho4.jpg

Jutro wkleje fotke tej 'tuby'.

kocham moją bejke!!!!!!!!!!
Opublikowano
Witam, zachaczyłem przodem o betonowy słupek i wywaliło mi halogen, urwało taką plastykową osłonkę pod zderzakiem, pod halogenem. Wyszły też te dwie wtyczki. Do białej był podłączony halogen a ta druga żółta to nie mam pojęcia skąd sie wzieła... Prosze o wyjaśnienia jeśli ktoś wie. Pozdrawiam!!!

- aha, czy musze koniecznie montować tą osłonkę plastykową pod halogenem? Bo wydaje mi się, że jak wcisnę zderzak i włoże halogena to będzie ok, ale jeszcze wypadła taka jedna czarna plastykowa część, taka jakby tubka kwadratowa (o pojemności około 1,5l)

FOTKA WTYCZEK: http://img155.imageshack.us/my.php?image=dsc00129ho4.jpg

Jutro wkleje fotke tej 'tuby'.

jest ona z czujnikiem temperatury zewnętrznej jak widać na zdjęciu.umocowana jest we wlocie powietrza między nadkolem a zderzakiem.

Opublikowano
... dobrze że czujnika nie zgubiłeś :mrgreen: , tak jak pisze andre - a czujnik musi być zwrócony w kierunku jazdy , w osłonie miałeś otwór dla tego czujnika , jak połamałeś mocowanie to czasowo przyklej go silikonem albo jakimś innym klejem ....
* - w zależności od typu i wyposażenia