Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej.Mam taki głupi problem w swoim e46. Polega on na tym że za każdym razem gdy kluczyk zostaje włożony do stacyjki,odpalam zapłon i kluczyk tak jak by jest zapominany przez moduł. Muszę zrobić od nowa adaptację. Klucz koduje się na nowo i wszystko działa jak należy dopóki nie odpalę zapłonu. Auto jest z 2003r w wersji U.S.A dodam że w pilocie jest nowy akumulatorek i wcześniej nie występował ten problem po wymianie.
Opublikowano
To znaczy nie dziala centralny z pilota czy cos innego?Moze cos uszkodzone albo nie dolutowne po wymianie bat.
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
Opublikowano
Jak już pisałem gdy zrobię adaptację klucza to wszystko jest ok do momentu odpalenia zapłonu. Po zgaszeniu,wyjęciu kluczyka ze stacyjki jest brak reakcji. I tak w koło.
Opublikowano

Klucz dziala czyli odpala auto? czy tylko nie dziala centralny ?Bo jak klucz moze nie dzialac zamyka otwiera mechanicznie .Bo ja juz nie wiem co ci sie resetuje .

CENTRALNY CZY AUTO CI PRZESTAJE ODPALAC?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podejrzewam, że centralny nie działa z pilota :roll: pewnie g.wniany akumulator.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Chłopaki postaram się objaśnić jaśniej. Centralny działa,pilot również działa do momentu kiedy odpalę zapłon w aucie. Po zgaszeniu auta centralny z pilota nie reaguje zupełnie. Gdy zakoduje od nowa w stacyjce, pilot znów steruje centralnym zamkiem do momentu włożenia kluczyka do stacyjki i odpalenia auta. Po zgaszeniu znów nie ma reakcji z pilota. Chyba prościej już nie umiem jak tego nie zrozumiecie to nagram video.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem czy to bedzie to ale napisze do informacji. Na początku gdy e46 weszło do produkcji był problem z dorabianiem kluczyka nie każdy potrafił go dobrze zaprogramować , działo się właśnie tak jak piszesz. Wszystko przez EWS dlatego ze w naszych BMW za każdym razem co włożysz kluczyk do stacyjki coś się zmienia (chyba jakiś kod , dokładnie nie wiem nie zagłębiałem sie w tym temacie) i kluczyk działa tylko Jeden raz , że tak powiem potem znów musisz go kodować. Wiem że jak dorabiało sie kluczyk niektórzy mówili żeby przynieść kluczyk razem z Komputerem albo EWS-em . Nie wiem co dokładnie robiłeś z Tym kluczykiem ale moze coś Ci to pomoże

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Jesli wczesniej bylko ok i stalo sie to po wymianie aku to blad powstal po tej wymianie i tam trzeba szukac ..A nie dziala ci centralny z pilota bo auto odpala.
Opublikowano
W tym rzecz że po wymianie akumulatorka w pilocie było wszystko ok. Stało się to po dłuższym czasie powiedzmy coś około pół roku.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Życie, może masz założony najtańszy badziew.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.