Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zamierzam sie do zakupu F10 530 lub 535d i chciałbym mieć jakies rozeznanie w cenach czesci ktore przyjdzie mi wymieniac po kupnie, i w dalszej ekspolatacji.... narazie wiem że rozrząd to jest cena gdzies kolo 6 tysi, czy jest coś droższego? Z gory dzieki za odpowiedzi ;)
Opublikowano
Nie żartuj sobie. Gdyby w Aso tyle silnik kosztował to nikt by się nie bawił w np. wymianę rozrządu.
peace & love
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem czy 15 starczy na wymiane kompletu wtryskow w aso.
Opublikowano
W takim razie ja przenoszę wymianę silnika do ASO i przebijam :mrgreen: Nie ma sensu się licytować, bo autor chyba już nie szuka beemki :D Kolego jak chcesz jeździć i się nie wykosztować to kup koreańca. Audi i Mercedesy to ten sam szajs teraz.
peace & love
Opublikowano
W takim razie ja przenoszę wymianę silnika do ASO i przebijam :mrgreen: Nie ma sensu się licytować, bo autor chyba już nie szuka beemki :D Kolego jak chcesz jeździć i się nie wykosztować to kup koreańca. Audi i Mercedesy to ten sam szajs teraz.

Wydaje mi sie ze zadałem jasne i wyrazne pytanie :D narazie widze tylko spory miedzy wami... wiec czekam, moze ktos odpowie na moje pytanie, zamiast sie sprzeczać o aso ;)

NIe kumam czemu ludzie nie odpisuja na dany temat/pytanie, tylko zaczynają sie mądrzyć :roll:

Opublikowano
Najdrozszy chyba sterownik skrzyni jak padnie trzeba nowy programować nie wiem cos koło 6do 8 tys zł resztę możesz kupić używane naprawiać na zamiennikach jest tego już sporo na rynku.Ceny w aso zabijają ceny napraw powypadkowych lepiej nie pytać.Wymiana zderzaka lampy przedniej blotnika i dwoje przyrysowanych dzwi i jakies tam jeszcze pierdoly 65000zl poza aso kosz 7do 8 tyś ale nie ja płaciłem
Opublikowano

do autora

kup sobie fiat 500 i bedzie stac cie na wszystko chyba

temat bez sensu i tyle

Opublikowano

rozrząd 5-6 tyś

skrzynia 3-5 tyś

turbo 2-3 tyś

x-drive 3 tyś'

jak x-drive to i półosie 3 tyś

wtryski?

silnik?

wszystko zależy w jakim stanie kupisz auto , jak było dbane i jak ty będziesz dbał. Pozostaje ci wróżenie z fusów albo zakup auta z gwarancją np z premium selection. Wszystkie auta premium jak się zepsują to kosztują grubo w naprawie. jak to nie pasuje to pozostaje np kia stinger z 7 letnia gwarancją i mamy prawie premium ze spokojną głową.

Opublikowano
do autora

kup sobie fiat 500 i bedzie stac cie na wszystko chyba

temat bez sensu i tyle

Jak idziesz do sklepu po kurtke to patrzysz na cene od razu czy dopiero przy kasie wystawisz oczy? :duh:

Chlopaki tutaj jakos dali rade normalnie odpisac, ile co mniej wiecej.. ;)

Opublikowano

zle porownanie

bo kurtka dla Ciebie ma cene do przyjecia

ale moze na wymiane expresu (zamek blyskawiczny) w przyszlosci nie bedzie Cie stac

Opublikowano
zle porownanie

bo kurtka dla Ciebie ma cene do przyjecia

ale moze na wymiane expresu (zamek blyskawiczny) w przyszlosci nie bedzie Cie stac

W takim razie przepraszam bardzo za tak "nietrafne" porownanie... :D

A skąd wgl wiesz czy ta cena jest dla ciebie do przyjecia jak nawet na cene tej kurtki nie spojrzales? :lol: to jak bys sie bral za kupno tego fiata 500 a okazalo by sie ze kupujesz jakies ferrari :lol:

Mówiąc komus o zlym porownaniu, czasem zastanow sie co sam napisales :wink:

I moze dos juz tej gownoburzy.... chce sie jakos w miare orientowac w cenie i tyle

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej jak sam sprawdzisz ceny części które cię interesują, tu masz katalog ze wszystkimi częściami: https://www.realoem.com/bmw/pl/select a tu sklep ASO online: https://www.bmwstore.pl/pl/ lub sklep który oprócz oryginalnych części posiada też zamienne: https://czescidobmw.pl
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co ile należy wymieniać rozrząd w 3.0 D ?

Teoretycznie razem z silnikiem:-)

Praktycznie warto co 200