Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Bardzo Ci dziękuje za info :-)

Rzeczywiście pojawiło się w systemie - jedyne 1250 pln :roll: ale za to jednorazowo...

PS. Pobawiłem się tym dziś. Niestety na kolana nie rzuca. Słaba rozdzielczość i wyświetla się na 2/3 ekranu. Zapewne przez to, że jest po Bluetooth.

Najgorsze dla mnie jednak jest to, że Deezer, czy Spotify może działać tylko po Bluetooth, a to już jest znaczna utrata dźwięku.Nie można mieć połączonego iPhone z Apple Car Play po bluetooth i słuchać muzyki po USB :-(

Google Maps działają bardzo dobrze. Niestety słabo się je obsługuje bez dotykowego ekranu... Także mieszane uczucia ;-)

Update po 2 dniach :-) - Google Maps - bardzo ok, do jakości wyświetleń (słaba rozdzielczość) można się przyzwyczaić. Jak uruchamia się Google Maps i muzykę (Spotyfy/Deezer) to niestety zupełny brak płynności przy przełączaniu widoków. Bluetooth jest tutaj niestety wąskim gardłem...

Minusem jest niestety to, że jak używamy Google Maps poprzez Apple Car Play i chcemy cokolwiek zrobić w tel, to Google Maps znikają z ekranu navi. Drugi minus to nie da się wyszukiwać kontaktów tel. tak jak dotychczas, tylko trzeba to robić w Apple Car Play ikona Telefonu - co jest niestety mniej wygodne :-(

Edytowane przez Gregonio
Opublikowano

wkleję to też tutaj, jak wygląda sprawa

Dzień dobry,

Proszę o informację dlaczego nie ma żadnych aktualizacji do mapy z przed półtora roku road map europe route 2018-1? Mam wykupioną subskrypcję do samochodu vin WBA3xxxxxxxxxx. Przecież to są zwyczajnie wywalone pieniądze w błoto, zero aktualizacji.

Temat:Dziękujemy za zapytanie CRM:0

SŁUŻĘ POMOCĄ.

Szanowny Panie Macieju,

dziękuję za przesłanie poprawnego numeru VIN. Pojazd o numerze VIN WBAxxxxxxxxxxx istotnie posiada subskrybcję na aktualizację mapy aktywną do 29 lutego 2020.

Informuję, że BMW AG w Monachium jest świadome sprawy i wydłuży Panu okres subskrybcji na aktualizację mapy.

W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt.

Z poważaniem

Natalia S........

BIURO OBSŁUGI KLIENTA BMW

Tel.: 885 269 269 (885 BMW BMW)

e-mail: [email protected]

Temat:ODP: Dziękujemy za zapytanie CRM:0xxxxx

Dziękuję za odpowiedź.

Proszę o jakiś konkret, kiedy będą aktualizacje mapy? Przedłuży na jaki okres?

Właściwie to zastanawiam się nad reklamowaniem tego systemu nawigacji. Jak można sprzedawać coś do czego nie ma suportu a potem jeszcze brać pieniądze za aktualizację których nie ma - paranoja.

Temat:ODP: Dziękujemy za zapytanie CRM:0xxxxxx

Nie otrzymałem odpowiedzi. Czy ma Pani jeszcze coś do dodania w sprawie moich pytań?

Treść tej rozmowy udostępnię na ogólnopolskim forum marki BMW, jest dużo więcej osób zainteresowanych tym tematem...

Szanowny Panie Macieju,

"Przepraszam za zaistniałe niedogodności. Informuję, że BMW AG w Monachium przewiduje wprowadzenie aktualizacji mapy do końca II kwartału 2019 roku. Subskrybcja na aktualizację map będzie wydłużona o czas, w którym aktualizacje były niedostępne dla Pańskiego pojazdu".

Proszę o informację zwrotną, czy otrzymał Pan tę odpowiedź.

W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt.

Z poważaniem

Natalia xxxxxxxx

BIURO OBSŁUGI KLIENTA BMW

Tel.: 885 269 269 (885 BMW BMW)

e-mail: [email protected]

Do końca Czerwca niby mają się wyrobić, totalna porażka :shock:

Opublikowano

U mnie znów tak sobie działają RTTI, czyli korki... czasami są główne trasy w Warszawie gdzie nie ma żadnej informacji. Dzwoniłem na infolinie i podali mi, że jest migracja serwerów i kilka dni to jeszcze potrwa... słabe to. Kto tyle czasu migruje serwery... bzdurę jakąś nam wciskają....

Ja na poważnie rozglądam się za inną marką...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Road Map EUROPE Way 2019-2 jest już dostępna
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano

Mam także nawigację Business w swoim samochodzie, obecnie Road Map Europe Route to 2018-1.

Właśnie dostałem odpowiedź z BMW connected drive <[email protected]>

w odpowiedzi na Pana wiadomość informuję, że producent BMW AG z siedzibą w Monachium przewidział dla Pańskiego pojazdu aktualizacje mapy w czerwcu bieżącego roku.

Za długi czas oczekiwania serdecznie przepraszamy. W ramach rekompensaty usługa zostanie Panu przedłużona o czas, w którym aktualizacja się nie pojawiła

TAKŻE polecam się do nich zwrócić

Chociaż tyle :D

Opublikowano
Mam także nawigację Business w swoim samochodzie, obecnie Road Map Europe Route to 2018-1.

Właśnie dostałem odpowiedź z BMW connected drive <[email protected]>

w odpowiedzi na Pana wiadomość informuję, że producent BMW AG z siedzibą w Monachium przewidział dla Pańskiego pojazdu aktualizacje mapy w czerwcu bieżącego roku.

Za długi czas oczekiwania serdecznie przepraszamy. W ramach rekompensaty usługa zostanie Panu przedłużona o czas, w którym aktualizacja się nie pojawiła

TAKŻE polecam się do nich zwrócić

Chociaż tyle :D

dzisiaj otrzymałem identyczą odpowiedź :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wielkie dzięki za informacje.

znalazłem następujące info odnośnie pokrycia dla mam east i west.

Europe East:

Full Coverage:

Belgium, Bulgaria, Denmark, Germany, Estonia, Finland, Greece, Italy, Croatia, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Netherlands, Norway, Austria, Poland, San Marino, Slovak Republic, Slovenia, Sweden, Switzerland, Czech Republic, Hungary , Vatican city and Belarus.

Only Main Road:

Albania, Andorra, Bosnia and Herzegovina, France, Gibraltar, Great Britain, Ireland, Macedonia, Moldova, Monaco, Montenegro, Portugal and Spain.

Europe West:

Full Coverage:

Andorra, Belgium, Denmark, Germany, Finland, France, Greece, Gibraltar, Great Britain, Ireland, Italy, Liechtenstein, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Norway, Austria, Poland, Portugal, San Marino, Slovak Republic, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Czech Republic, Hungary and Vatican city.

Only Main Road:

Albania, Belarus, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Estonia, Latvia, Lithuania, Macedonia, Moldova, Montenegro, Romania, Russia, Serbia, Turkey and Ukraine.

źródło: https://cartechnology.co.uk/showthread.php?tid=45915&page=3

Opublikowano

Europe East:

Full Coverage:

Belgium, Bulgaria, Denmark, Germany, Estonia, Finland, Greece, Italy, Croatia, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Netherlands, Norway, Austria, Poland, San Marino, Slovak Republic, Slovenia, Sweden, Switzerland, Czech Republic, Hungary , Vatican city and Belarus.

Only Main Road:

Albania, Andorra, Bosnia and Herzegovina, France, Gibraltar, Great Britain, Ireland, Macedonia, Moldova, Monaco, Montenegro, Portugal and Spain.

Europe West:

Full Coverage:

Andorra, Belgium, Denmark, Germany, Finland, France, Greece, Gibraltar, Great Britain, Ireland, Italy, Liechtenstein, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Norway, Austria, Poland, Portugal, San Marino, Slovak Republic, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Czech Republic, Hungary and Vatican city.

Only Main Road:

Albania, Belarus, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Estonia, Latvia, Lithuania, Macedonia, Moldova, Montenegro, Romania, Russia, Serbia, Turkey and Ukraine.

Na szczęście to nie prawda :) W Niedziele jadę do Chorwacji i lekko mnie wystraszyłeś, ale sprawdzałem przed momentem i w Europe West jest Chorwacja .

Opublikowano

Europe East:

Europe West:

Na szczęście to nie prawda :) W Niedziele jadę do Chorwacji i lekko mnie wystraszyłeś, ale sprawdzałem przed momentem i w Europe West jest Chorwacja .

w takim razie podaj prawidłowe pokrycie dla wersji West i East. Ja znalazłem tylko to co wkleiłem, myślę że w warto sprostować zawarte tu błędy.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czy BMW AG w Monachium wydłużyło komukolwiek subskrypcję na aktualizację mapy o czas występowania usterki?

Mój pakiet stracił ważność z dniem końca lipca i jak narazie nie zauważyłem jakichkolwiek zmian.

BMW Polska nie odpisuje na moje maile.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jest dostępna aktualizacja Road Map Europe EVO 2019-3
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
Jest też już Road Map EUROPE Way 2019-4 dla nawigacji Business
Opublikowano

Jest też już Road Map EUROPE Way 2019-4 dla nawigacji Business

Hmm, sprawdziłem dzisiaj jeszcze raz przez program BMW download manager i dostępna jest mapa o nr 2019-2. Jest inna metoda sprawdzenia dostępności nowej mapy?

Opublikowano
U mnie pokazała się wersja 2019-4 w DownloadManagere i jest już zaktualizowana nawigacja w żony F34 bez problemów
Opublikowano

U mnie w sklepie Connected Drive pojawiła się opcja automatycznej aktualizacji o kilka miesięcy dłuższa niż przez USB.... ciekawe, czy to zadziała szczególnie, że nic za nią nie płaciłem ;-)

Download Manager 2019-3. Mam Navi prof.