Skocz do zawartości

E46 Lift XENON odbłyśniki ZKW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Jak wiadomo w ZKW odblyśniki sie wypalały i to bardzo ostro co dyskfalifikuje je do jakiejkolwiek naprawy, podobnie jest u mnie jak zobaczyłem swój odbłyśnik to sie przeżegnałem :roll:

Czytałem że najlepiej wymienić je na jakieś aluminiowe, macie jakieś źródło gdzie mógłbym zakupić takie odblyśniki które by podeszły pod te lampy? Sprawa dość pilna bo często jeżdżę w nocy a dosłownie nic nie widać :cry:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Cos słyszałem ze z e90 zakładają ale jak to jest do końca to jeszcze popytaj

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
  • Autor
No też właśnie słyszałem ale jak tu teraz dorwać "zregenerowane" odbłyśniki do 300 zł, zawsze trzeba wysyłać swoje zużyte no ale moje to już do niczego sie nie nadają :roll:
Opublikowano
Też u siebie przerabiałem temat odbłyśników. Moje były wypalone na wylot więc regenerować się ich nie dało. Oddałem lampy do Auto Gamma w krakowie, wyszło mnie 750 zł ale wymienili mi na nowe oryginalne zkw odbłyśniki. Efekt naprawy super bo światła świecą jak nowe no ale niestety koszt spory. Tanio tego nie naprawisz i chyba radziłbym Ci sprzedać te lampy takie jakie są jeżeli chcesz pojezdzić długo tym autem i kupić xenony AL które miały odbłyśniki z metalu
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jesteś pewien ze All odbłyśniki sa z metalu. Takie właśnie posiadam i przy wymianie na nowe powiem szczerze nie zuciły mi sie w oczy ze to metal. Gdzieś stare jeszcze mam wiec sprawdze jak je znajde

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Opublikowano
Sprawdź bo ciekaw jestem. Jeżeli to nie był metal to w takim razie były rózne lampy AL, mój brat ma baware z xenonami Al i dokładnie sprawdzałem że to metal jest, odbłyśniki wyglądają jak fabrycznie nowe a długo jezdzi tym autem już i głównie w nocy bo pracuje na nocki :D
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A wiec znalazłem stare odbłyśniki na 100% nie są one żelazne. Próba magnesowa i nie przyciąga odbłyśników. Raczej obstawiałbym na aluminium z dodatkiem jakiegoś stopu.

Sprzedam