Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
F31 2015 rok , mam jeden przycisk w tylnej klapie , elektrycznie się otwiera , z pilota , przycisku na klapie i przycisku w aucie koło rączki od klapy przedniej . Moje pytanie jest takie , widziałem , że bywają 2 przyciski , od czego jest ten drugi ?? do czego służy ?? i czy da się łatwo doposażyć w ten przycisk ?? Za co on odpowiada ?? czy da się jakoś zrobić aby klapa zamykała się z pilota ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Drugi przycisk występuje w autach wyposażonych w comfort access. Jego naciśnięcie powoduje, zamknięcie klapy i zaryglowanie całego auta.
Opublikowano
To w sumie nic szczególnego , a jest jakaś możliwość w taki razie zamykania klapy z pilota lub przycisku w środku auta ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba trzymać długo na pilocie przycisk od otwierania klapy...
Opublikowano

Można dokododować zamykanie z pilota bez trzymania.

Można także dokodować zamykanie z przycisku obok nóg kierowcy. Domyślnie działa tylko otwieranie.

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam odświeże trochę temat po wymianie przycisku w tylnej klapie f31 na podwójny jeden guzik od otwierania klapy a drugi od centralnego zamka tak myślę, czy ktoś wie co trzeba zakodować by ten przycisk zadziałał, oczywiście wiadomo trzeba dociągnąć przewód z przycisku do modułu FEM.
Opublikowano

Jak zakodować przez BimmerCode żeby się klapa zamykała z guzika przy nogach i po wciśnięciu guzika na pilocie a nie jego dłuższym przytrzymaniu?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Power Tailgate Module:

- Close tailgate with button in the driver door without long press;

- Close tailgate with the remote control without long press.

Opublikowano

Myślałem że to jest gdzieś w expert mode i dlatego nie wiedziałem jak to zrobić,ponieważ u mnie w BimmerCode Tailgate Function Module jest na czerwono i nie da rady w to wejść.Ktoś wie czemu tak jest?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk