Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Po zmianie radia M-ASK u brata nie działają suby pod siedzeniami. Wziąłem radio wrzuciłem do siebie bo mam taką sama i u mnie śmiga wszystko. dodam ze brat ma mały wzmacniacz w lewym nadkolu ja nie posiadam . proszę o pomoc czy trzeba coś zakodować czy co bo mnie zabije :((((((

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zakodować nowy MASK do wyposażenia .

Masz NCS Expert ?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Mam NCS-a tylko nie mam w kodowaniu modułu MASK tylko CAPPL z którym nie mogę się połączyć. nie wiem jaki moduł inny ma za zadanie sterowania tym wszystkim .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prubowałeś kodować go pustym MAN ?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba dopisać fa . Suby nie zagrają bo nie są podłączone do radia tylko do tego wzmacniacza . Lub połączyć kable od subow z kablami od przednich drzwi co zmieni instalację na zwykle stereo tak jak jest u Ciebie. Ale jeśli miał wcześniej hifi to kodowanie radia załatwi sprawę. Chyba że padł mu ten mały wzmacniacz ...
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
M ASK lub Cappal. W tym radiu najpierw zmień numer vin na taki jaki ma auto .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To wsadź radio do siebie do auta i zakoduj na hifi.
Opublikowano
najlepsze jest to ze u mnie suby działają . ale zakoduje klucz FA na HiFi bo ja nie mam i przełożę do brachola . dzięki za pomysł .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U ciebie działają bo różnica między stereo a hifi to nie tylko kodowanie i wzmacniacz ale też inne połączenie przewodów.

W stereo suby i głośniki drzwi z przodu są połączone razem < dlatego grają>.

W hifi suby nie sa połaczone wogóle z radiem i innymi głośnikami tylko ze wzmacniaczem < dlatego nie grają>

Opublikowano

Temat ogarnięty.

W aucie docelowo powinna być navi CCC a ktoś wymienił ją na MASK-a i nie zmienił kodowania. usunięcie FA pod CCC i wrzucenie FA pod zwykłą navi rozwiązało sprawę .