Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Właśnie nabyłem moje pierwsze BW - jest to e46 328i z 2000r. Podczas ubezpieczenia okazało, że jest jedna rzecz której nie jestem do końca pewien - a mianowicie czy mój samochód ma fabryczny immobilizer?

W instrukcij (angielskiej) nie znalazłem na ten temat ani słowa, z czytanych na różnych forach wiadomości też nie wynika nic pewnego. Będę wdzięczny za odpowiedź!

Pozdrawiam serdecznie,

Opublikowano

W takim razie sprobuj odpalic 328 za pomoca srubokreta wbitego na sile w stacyjke. :wink:

Nawet zlodzieje wiedza o tym ze bez oryginalnego kluczyka lub bez podmienionego kompa uruchomic sie jej nie da. :cool2:

Opublikowano
W takim razie sprobuj odpalic 328 za pomoca srubokreta wbitego na sile w stacyjke. :wink:

Nawet zlodzieje wiedza o tym ze bez oryginalnego kluczyka lub bez podmienionego kompa uruchomic sie jej nie da. :cool2:

Da się, ale to już sprawa nie dla amatora ;)

Witam,

Właśnie nabyłem moje pierwsze BW - jest to e46 328i z 2000r. Podczas ubezpieczenia okazało, że jest jedna rzecz której nie jestem do końca pewien - a mianowicie czy mój samochód ma fabryczny immobilizer?

W instrukcij (angielskiej) nie znalazłem na ten temat ani słowa, z czytanych na różnych forach wiadomości też nie wynika nic pewnego. Będę wdzięczny za odpowiedź!

Pozdrawiam serdecznie,

Każdy E38/39/46 i nowsze ma immobilizer.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podejżewam że fabryczny immp nie rówżni się wiele od tych montowanych

w ostatnich latach e36. Tu sprawdznie działania jest bardzo proste. Owin szczelnie główkę kluczyka foiią aluminiową - nie pominien odpalić.

Pozatym jesli masz niemiecki KFZbrief - musi tam być zapis o Wegfahrsperre

Never Say Never Again!