Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

od jakiegoś czasu przestały mi działać aplikacje z telefonu poprzez Connected Drive. Wcześniej było OK, a mniej więcej od listopada po podłączeniu iPhone'a przez USB nie widzi ani BMW Connected ani żadnej innej aplikacji np. Spotify. Rzecz zbiegła się chyba w czasie z aktualizacją telefonu do iOS12. Aktualizowałem oprogramowanie w samochodzie - nic to nie dało. Audio przez Bluetooth i USB działa OK.

Szukałem informacji w internecie - nic nie znalazłem.

Byłem w ASO - przeprogramowali samochód, ale to również nie pomogło.

Ten sam telefon działa z Connected Drive w serii 3 z 2018.

Samochód F10 LCI

Telefon iPhone 8 z iOS 12.1.2

Czy ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam dokładnie ten sam problem. Działa raz na 100 prób. Kupiłem nawet kabel bmw do iphona ! Najczesciej udaje sie poprzez uruchomienie najpierw aplikacji spotify a dopiero pozniej connecteddrive. Serwis rozkłada rece a grneralnie ma to w d....
Opublikowano
Mam to samo. Działa raz na kilkadziesiąt razy. Na razie pogodziłem się z tym i puszczam muzykę przez Bluetooth lub USB z pominięciem aplikacji, ale gdyby ktoś miał jakieś rozwiązanie tego problemu, to z chęcią bym to naprawił...
Opublikowano

Mam tez problem z poprawnym dzialaniem. Android.

Po podlaczeniu telefonu wyskakuje mi napis zainstaluj aplikację BMW connected....

Aplikacje mam zainstalowana, polecenia moge wysylac do samochodu, jednak brak info o ilosci paliwa etc...

Brak pogody i innych aplikacji...

Opublikowano
Miałem podobnie z iphone. U mnie pomoglo wyczyszczenie złącza lightening w telefonie :) Miałem tam pełno syfu.

2015: Jatoba Brown F10 520d xdrive B47 (ex) | 2019: Bluestone G32 640i xDrive B58C | 2020: Melbourne Red F40 120i FWD B48 (ex) | 2025: Manhattan Green G05 40i xDrive B58N | https://www.instagram.com/gran.turismo.g32/ | https://www.instagram.com/red.bmw.f40/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hmm ta usluga dziala coraz gorzej. Kiedys przed wielka updatem tej aplikacji ( była wtedy taka brązowa ikonka ) dzialalo wszystko super a i były dostepne radia internetowe z fajna obsluga porzez idrive. Teraz jedna wielka kupa i nic nie dziala.
Opublikowano

Wydaje mi się że znalazłem sposób na połączenie Spotify z samochodem.

Wróciłem właśnie z długiej trasy i sekwencja:

- włączenie apki BMW Connected

- podłączenie kabla

- włączenie Spotify

- uruchomienie samochodu

dawała prawie w 100% przypadków dobry efekt - to znaczy Spotify był dostępny poprzez iDrive aż do wyłączenia samochodu lub odłączenia kabla. Po odłączeniu telefonu nie dało się już podłączyć aplikacji bez wyłączania silnika.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dla ios dzisiaj wyszla aktualizacja aplikacji wersja 10.0.2 ciekawe czy pomoże !?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dla ios dzisiaj wyszla aktualizacja aplikacji wersja 10.0.2 ciekawe czy pomoże !?

Po całodziennej walce - u mnie nie działa nadal i chyba nawet coraz mniej. Bo numer z odpaleniem spotify i przejsciem pozniej na connecteddrive rownierz zawodzi. Lipa na całej linii.