Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam jeżeli powielam team.

W NL ruszyła właśnie akcja serwisowa dla EGR.

EGR w moim 320d byl juz raz wymieniany w ramach gwarancyjny przy przebiegu ok 110 tys km.

Obecnie auto ma 301 tys km i problem sie pojawil ponownie. Akcja serwisowa ruszyła w NL i mysle ze w PL również juz trwa. Warto zadzownic do serwisu i sprawdzić.

Recall rozpoczął sie w Korei juz w zeszłym roku:

https://www.bmwblog.com/2018/10/23/bmw-expands-egr-recall-to-1-6-million-vehicles/

Opublikowano (edytowane)

wcześniej była akcja tylko na EGR dla wersjo po LCI, a teraz ruszyła dla wszystkich F30 (przynajmniej w NL)

BMW NL dostało zgodę z centrali na akcje dla wszystkich F30 w dniu 28 grudnia 2018. Po tym terminie ruszyła akacje dla klientów którzy umawiają sie na normalny serwis w ASO ponieważ recall nie ma statusu krytycznego.

Edytowane przez polishkid
Opublikowano

jest akcja na przekładnie (śruby lub cała nowa) i chłodnica EGR

u mnie wymienili śruby przekładni + nowa chłodnica EGR

czekałem 7 dni (musieli sprawdzić chłodnice EGR), w tym czasie fajnie X1 dostałem jako zastępcze :cool2:

serwis Gazda Gliwice

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
kolejna 3ka spłonęła: https://www.auto-swiat.pl/porady/eksploatacja/kierowca-mogl-zginac-w-pozarze-bo-bmw-nie-ma-czesci/ps1tbtk

mnie najbardziej bulwersuje fakt, iż nie jest to pokryte AC...

Czemu AC nie wypłaci, nawet jeśli jest wykupiony pakiet od pożaru samochodu?

@update - doczytałem artykuł

Bez sensu, samochód za dziesiątki tysięcy stracisz nawet nie ze swojej winy i praktycznie zerowe szanse na rekompensatę.

Opublikowano

rzeczywiście 5tka, choć w tym przypadku nie wiele to zmienia.

Zastanawiam się, czy wszystkie silniki maja taki sam potencjał do samozapłonu, czy np 20d nie płonie częściej. Teoretycznie najbardziej zagrożone są auta jeżdzone głównie w mieście, z przebiegami powyzej 75kkm. Wtedy w kolektorze powinno być najwięcej nagaru, który jest katalizatorem pożaru.