Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Proszę Państwa zainstalowałem sobie program ISTA chciałem wykasować błędy z tego powodu nie mam kierunków światła wewnątrz szyby nie działają wyświetla frm3 bardzo proszę o pomoc może ktoś pomógł by zdalnie tel. 739 477 537 Edytowane przez rysio1004
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Proste, FRM3 uszkodzony był, każde zresetowanie spowodowało że nie podjął pracy ponownie,

część pamięci już była uszkodzona przed wykasowanie błędów ,

"można powiedzieć że wisiał na włosku jak jesienny liść , lekki podmuch i leżał na dole " :D :D :D

Dlatego wykasowanie błędów spowodowało uszkodzenie sterownika ,

podobno można sprawdzić w tool32 ile sektorów jest już uszkodzonych ,

przekroczenie pewnej liczby i każda zmiana jak kodowanie kasowanie błędów i już do naprawy ,

jeśli sektor rozruchowy uszkodzony to restart sterownika spowoduje taki objaw , nie ma możliwości jego uruchomienia, idzie spać ,

wyślij do naprawy, a nie podawaj nr telefonu nikt ci zdalnie nie naprawi .

Sterowniki są identyfikowane jak odpowiadają to zawsze będą na liście a twój FRM 3 jest martwy dlatego jest na czerwono ,

i żaden program bmw przez OBD nie spowoduje że podejmie prace , tylko na stole można go naprawić .

Niestety FRM3 nie należy do trwałych sterowników , to nie ista uszkodziła ten sterownik już był bliski zgonu wcześniej ,

ale gdybyś nie kasował błędów to jeszcze by trochę pochodził , padłby przy jakieś innej okazji ...

W temacie pisze się jaki model bmw , rocznik i wyposażenie , wtedy ktoś bardziej ci doradzi co zrobić ,

może lepiej kupić frm2 jak wyposażenie na to pozwala jest bardziej trwały od frm3

A jako moderator to poprawiłem tytuł tematu , przeczytaj regulamin zakładania nowych tematów

Opublikowano (edytowane)
Din Przeciez masz wszystko co potrzebne do naprawy FRM. Prosty temat :cool2: Edytowane przez qwojtas
Londyn