Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z bawarką. Pacjent 520i z '98 roku. Sytuacja wygląda tak: z dwa tygodnie temu zaczęły się problemy, raz mi odpalała, a raz w ogóle nie kręciła. Postawiłem auto do mechanika, wymienił elektromagnes i szczotki w rozruszniku. 2 dni pojeździłem normalnie, odpalała za każdym razem, aż do czasu kiedy znów nie odpaliła i nawet na zaciąg nie chciała załapać. Dziś znów wróciła do mechanika, diagnoza taka, że nie dochodzi prąd do rozrusznika. Posprawdzane bezpieczniki, niby wszystko w porządku, mechanik się poddaje i odsyła do elektryka. Rozrusznik na krótko kręci, ale beemka nadal nie odpala. Pogooglowałem dziś temat i wychodzi na zablokowany/padnięty moduł EWS. Pytanie teraz co robić, jutro jeszcze zamierzam podpiąć pod kompa i zobaczyć co pokaże. Jakieś pomysły co to może być?
Opublikowano
Pytanie teraz co robić, jutro jeszcze zamierzam podpiąć pod kompa i zobaczyć co pokaże.

Dokładnie to należy zrobić.

Opublikowano
Jeśli przewody ok a napięcie nie dochodzi do rozrusznika to wysypał się EWS lub coś z kluczykiem, najszybciej to pozbyć się immobilisera i problem z głowy lub naprawić EWS ewentualnie kluczyk.

Moduł do własnej konfiguracji świateł E39 sprzedam!

icon3.png BMW E36 316i M43

icon1.pngBMW E61 530D M57N

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...