Skocz do zawartości

błąd silnika, skrzyni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam sam sobie dziś zmalowałem problem. popełniłem szereg dziecinnych błędów które w konsekwencji unieruchomiły mi auto. Próbując dostać się do zbiornika spryskiwaczy bez odłączenia akumulatora porozłączałem wtyczki przy komputerze + wypiąłem komputery. Do zbiorniczka się oczywiście nie dostałem natomiast po podłączeniu wszystkiego z powrotem wyskoczyły błędy : silnik w trybie awaryjnym, skrzynia w trybie awaryjnym. Auto odpala ale nie reaguje na gaz. Grzebałem przy spryskiwaczach bo jutro czeka mnie wyjazd a załatwiłem się na cacy. Auto było w 100% sprawne. Help wiem że zle zrobiłem no ale już się stało- Czy ktoś może mi poradzić co jest grane? bmw e 38 ,750
Opublikowano

Odepnij kleme na pol godziny moze sie zresetuje tak ma szybko odpowiadam

Tu masz instrukcje:

Turn the key to position 2 (all the way without starting the engine), put the pedal to the floor for 30 sec. You should hear a noise indicating the transmission has been reset.

You can also try a full battery reset - with the car off, keys out and windows down, unhok the negative terminal of the battery for 1 full hour. This will reset every module in your car and can sometimes clear random electrical faults.

Opublikowano
  • Autor
Odepnij kleme na pol godziny moze sie zresetuje tak ma szybko odpowiadam

Tu masz instrukcje:

Turn the key to position 2 (all the way without starting the engine), put the pedal to the floor for 30 sec. You should hear a noise indicating the transmission has been reset.

You can also try a full battery reset - with the car off, keys out and windows down, unhok the negative terminal of the battery for 1 full hour. This will reset every module in your car and can sometimes clear random electrical faults.

Dzięki stary zawalczę jutro od rana. próbowałem odłączać klemę ale + nie minusową i na duzo krócej niż godzina. Spróbuję też tej drugiej metody tzn z wciśnięciem gazu w podłogę w pozycji 2 kluczyka. na pewno napiszę co o jak po akcji "liść Dębu" pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
niestety nie poskutkowało a nawet wyszło gorzej bo auto przestało odpalać,ale dzięki za szczere chęci pomocy bmka stoi już umechanika
Opublikowano
Tam w skrzynce są przekaźniki, jak ich nie rozłączyłeś to może przez przypadek zruszyłeś zaśniedziały i nie ma styku mimo podłączenia wtyczek, oczywiście błędy i inpa to pierwsza kolejność. Powodzonka w usterce i daj znać co finalnie tam się stało :)