Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam po wymianie silnika m54b25 w którym korbowód mi zrobił dziurę w silniku zmieniłem silnik na ten sam 2.5i m54b25 i niestety podejrzewam że trafił mi się wadliwy silnik. Po 2 miesiącach jazdy auto strasznie dużo oleju mi bierze około 1l na 1000 km mniej mi brało oleju gdy miałem w starym silniku uszczelkę pod głowicą do wymiany aktualnie nie ma żadnych wycieków a oleju ubywa. Zmierzyłem cisnienie na tłokach i na jednym tłoku mam za duże ciśnienie około 15 barów czy któś ma pomysł o co może chodzic ?
Opublikowano
M54 maja bardzo słabe pierścienie i uszczelniacze zaworowe. Albo oddaj silnik albo rozbieraj. Możesz pokusić się o plukanke ale jeśli pierścienie już dostały to nic to nie da
Opublikowano
Silnika już za późno żeby oddać. Orientacyjnie ile może kosztować naprawa uszczelniaczy i pierścieni? I o co chodzi z tą plukanka bo nigdy o tym nie słyszałem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może w 6-7 tys. zmieścisz się, wiele elementów trzeba przy okazji wymienić/naprawić, robi się z tego remont, który może przekroczyć 10 tys.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Masakra już i tak łącznie 7 tys włożyłem w to auto a tutaj kolejny taki wydatek. Uwielbiam e39 ale to już przesada jeśli chodzi o koszta związane z tym samochodem i przekracza łączne koszta napraw wszystkich aut jakie w życiu miałem.. Czy mógłbyś mi wytłumaczyć to płukanie o co chodzi ? Może jest jeszcze nadzieja.