Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zakupiłem sobie dzis głośniki Sinuslive SL240c 6x9 i dystanse na tył podłączyłem i prawie sie przewrociłem.......... Graja tak samo jak ogginalne 10cm, nic lepiej zero basu sam sopran a na wyzszych obrotach zaczynaja jakby charczec. posiadam radio LG teoretycznie ma 4x50W MP3 myślałem ze bedzie troszkę waliło a tu nic. co może byc tego przyczyną? Możliwe ze te głośniki są az tak słabe?? słyszałem jak grają "boschmeny" i były o niebo lepsze, a słyszałem ze głośniki sinuslive to juz troche wyzsza półka co wy na to???

Opublikowano
Jeden problem mam juz z głowy lekki bas juz jest odwrotnie byly podlaczone kabelki ale moim zdaniem i tak jest za slabp moze potrzebny jest wzmacniacz?? a i jeszcze te "jajka" graja duzo ciszej niz te 13cm z przodu niewiem dlaczego tak sie dzieje
Opublikowano

ja juz sie kiedys sprzeczalem na forum, nie potrzebny ci jest wzmacniacz!!

ja mam glosniki 100 W rms i graja nie porownywalie do orginalow i to bez wzmacniacza, a radio mam pioneera 4x50W

ale mialem podobny problem do twojego tzn podpiolem glosniki tak bez montarzu i wogle nie graly, bylem zalamny chcialem wymieniac kabel bo mysalelm ze gdzies przetarte sa. kupoilem kabel i bralem sie za wymiane i odciolem koncowki (orginalne) z kabli i podpiolem je do glosnikow i zaczely dziwnym cudnem nagle grac. odrazu montowalem glosniki nie wyminiajac kabla i teraz ciesze sie jak dla mnie bardzo dobrym basem, dzwiekiem i glosnoscia.

sprawdz moze czy koncowki na kablu sie sa zasniedziale to raz a dwa jak zamonowales glosniki? dobrze odizolowales gore glosnikia od dolu? ja zakladalem glosnii na adapterach z allegro i wszystkie szczeiny gdzie moze powietrze "uciekac" pozatykalem klejem na goraca (mozna tez silikonem ale ja wole ten klej). bardzo istotne jest dobre odizolowanie glsonikow!! zaczynaja znacznei lepiej grac, tak somo istotne jest wytlumienie dolnej czesci glosnikow ale tego juz nie robilem.

a moze poprostu te glosniki sa do kitu albo radjo LG choc nie sadze zeby az takie zle bylo to wszystko ze tylko nie wielka poprawa co do grania orginalnych 10.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

Miałem ten sam problem z głośnikami. Grały cicho, zero basu, szybko charczały, a membrany latały jak szmata na wietrze. Wszystko załatwiło uszczelnienie i porządne zamocowanie w półce. Trzeba jak najbardziej odizolować przód i tył głośnika.

Dla głośników 120W RMS wcale nie potrzeba wzmacniacza. Spokojnie powinny grać na dobrym radiu.

http://img221.imageshack.us/img221/3032/clipboard02zn2.jpg