Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy ktoś wymieniał „nerki” atrapy chłodnicy w F25?

Proszę o podpowiedź jak to zrobić i na co uważać

e3673ec0462bbfd8cebead8b3447a45f.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Wymieniałem w F15 i nie jest łatwo, połamałem zaczepy. Na szczęście zakładem inny grill więc nie zależało mi :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam białe X3, tyle że LCI (ale raczej żadnej różnicy w montażu nie będzie) i montowałem oryginalne czarne nerki M performance. Montaż dziecinne prosty i szybki. Zdejmujesz gumową uszczelkę góry zderzaka, odkręcasz te parę śrub, co trzyma z góry zderzak do pasa przedniego. Delikatnie go odginasz i długim płaskim śrubokrętem podważasz dwa górne zaczepy nerki,a dwa dolne zakrzywionym śrubokrętem podważasz, wkładając go od góry, lub między żeberka nerki. Nerki M performance wkładasz na ścisk, w otwory montażowe oryginalnych nerek. Zmiana zajęła mi 15 minut, w tym, że kolega odginał mi zderzak i świecił latarką, a ja tylko operowałem śrubokrętem.

Tylko pamiętaj, aby było ciepło, bo zimny plastik może pęknąć.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Hej,

Ja zmieniałem z tydzień temu w garażu podziemnym z mała ilością światła. Można to zrobić w miarę szybko mając długi śrubokręt i wciskając go tam, gdzie są zaczepy. A to gdzie są zaczepy to widać na nowych nerkach.

Nic nie połamałem. 10 minut roboty.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:cool2: :cool2: :cool2:

Ja też, bo czarne nerki M performance, a ty z mocniejszej wersji seryjnej. Też ładnie. Jeszcze konkretne koło na lato :)

Benzyna zamiast krwi...