Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Podłączyłem dzisiaj e39 540i z 1996r do komputera Carly i wyskoczył mi taki oto błąd

":Clamp 30 / vehicle speed / ADDITIONAL WATER

PUMP / free 0x15 / Schichtungspotentiometer front / Supply voltage

sensor / pressure sensor / Relay rear window defroster"

Ktoś wie co to może znaczy?

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie testowałem osobiście tej apki, ale z tego co wstawiłeś to chyba nie jest tylko jeden błąd a kilka. Z tego co kojarzę to masz tam usterkę: zacisk 30/ prędkość pojazdu(licznik lub/i czujniki abs)/ dodatkowa pompka wody/ czujnik napięcia zasilającego/ czujnik ciśnienia/przekaźnik ogrzewania(rozmrażania) tylnej szyby reszty nie umiem przetłumaczyć w miarę sensownie :wink: . Kojarzysz takie usterki w swoim aucie :?: :?:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Może to być związane z masą, która jest może wspólna dla tych elementów.

Posprawdzaj masy czy nie są zaśniedziałe.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrób screen'a jak to dokładnie wygląda w carly a najlepiej podepnij pod inpa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dodatkowa pompa wody, podaj 7 ostatnich znaków vin to podam numer części (były dwie wersje układu).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może trochę wolniej nagrzewać się, numer części 64118375237, oczywiście najlepiej podpiąć inpa lub ista dla pewności, osobiście nie korzystam z carly, więc nie wiem jak można mu ufać.

Widać, że pokazuje wszystkie możliwości w zależności od sterownika, stąd to zamieszanie, pompa jest wytłuszczona, więc może o nią chodzi, jakbyś wiedział jaki masz moduł klimy to byłaby jasność:

15 Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji: Dodatkowa pompa płynu chłodzącego ihka39 Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji

15 Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji: Dodatkowa pompa płynu chłodzącego ihka39_2 Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji

15 Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji: Dodatkowa pompa płynu chłodzącego ihka39_3 Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji

15 Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji: Dodatkowa pompa płynu chłodzącego ihka39_4 Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji

15 Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji: czujnik ciśnienia ihka39_5 Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji

15 Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji: Przekaźnik ogrzewania tylnej szyby ihka46 Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji

15 Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji: Przekaźnik ogrzewania tylnej szyby ihka46_2 Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji

15 IHKR: Układ regulacji ogrzewania i klimatyzacji: Błąd zapisany ihkr38 Układ regulacji ogrzewania i klimatyzacji

15 IHKR: Napięcie zasilania czujnika ihkr39 Układ regulacji ogrzewania i klimatyzacji

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL