Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jack68, spoko ja nie z tych co sie od razu czują atakowani :lol:

:cool2:

A już zanosiło się na sparing :bokser: :mlotek: :phone:

Mnie też coś naszło...

Opublikowano

ja tam ostatni do sparingu

jestesmy niby tak inteligentnie rozwinieci

bynajmniej tak nam sie wydaje

ze zawsze mozna sie dogadac

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zdecydowanie polecam przełączyć w aucie język na angielski - można wtedy głosowo sprawdzać ustawienia (niestety, języka polskiego chyba nie uświadczymy, poza nawigacją - ale wtedy wspomniane funkcje nie działają)
Opublikowano
Zgadza się. Nawet reaguje wtedy na mówienie własnymi słowami, np. "take me home" - jeśli adres domowy jest wpisany, to zaczyna nawigować od razu. Poza tym jeszcze coś dla tych, którzy mają dużo utworów i katalogów nagranych: można dyktować nazwy konkretnych piosenek i wykonawców, system od razu je znajduje i odtwarza. Póki co nie ma opcji z nowego X5 czy 3er, czyli sterowania np. temperaturą (tam można podyktować temperaturę, ale i po prostu powiedzieć "zimno mi"; w G30 pani odpowiada coś w stylu "sam se ustaw" :P ).
Opublikowano
Odnośnie sterownia głosem to jak dłużej przytrzymamy przycisk to przechodzi na sterownie głosem z telefonu. Do wybierania kontaktów wystarczy :) Tel zazwyczaj mam na półce do ładowania wiec zawsze wyłapuje mowe
Opublikowano

A to nie jest tak, że włączasz asystenta np. Google, jak masz Androida?

Spróbowałem tego dzisiaj - na pytanie "Co jest stolicą Polski, usłyszałem, że "Warszawa"

PS

Dzięki za info, nie wiedziałem, że można "przejść na telefon"

Opublikowano

Pobawiłem się tym dzisiaj - SMSa nie udało mi się wysłać - system się deaktywował po tym, jak zatwierdzałem wysyłkę

No i trzeba uważać, aby nie trzymać za długo przycisku - inaczej odłączamy telefon, trzeba przytrzymać to przez sekundę, nie trzeba czekać do usłyszenia dzwięku

PS

Całkiem dobre kawały można posłuchać - jak się asystenta oczywiście o nie "poprosi" :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Gdy drzwi kierowcy są zamknięte, a inne otwarte, można zamknąć samochód przyciskiem na kluczyku i alarm nie uzbroi się póki wszystkie inne drzwi nie zostaną zamknięte.

Czyli np. pasażerowi się gramolą i powoli wysiadają, mają już pootwierane drzwi, a ja czekam poza samochodem i chcę mieć wolne ręce - wciskam przycisk na kluczyku od zamknięcia i czekam aż ostatnia osoba zamknie drzwi. Wtedy samochód robi jedno błyśnięcie kierunkowskazami i już wiemy że wszystko jest zamknięte i za chwilę się uzbroi.