Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witamm !! mam pytanie ... wymienilem dzisiaj sprzegloo w moim bmw e 36 318TI firma LUK oraz kolo dwumasowe tez firma LUK troszke mnie to kosztowaloo ... sprzeglo smiga bardzo dobrze .. aczkolwiek pojawil sie problem w moim mniemaniu, Otoz podczas postoju jak wcisne sprzeglo slysze dziwne klekotanie oraz czuje pod noga ze cos jest nie tak, czy to jest normalny objaw po wymianie sprzegla ?? czyzby sie kolo docieralo ? zaznaczam ze podczas jazdy jest okej tylko wlasciiwe na postoju jak wcisne sprzeglo pojawia sie ten dziwny dzwiek i czasami przy wrzucaniu 2biegu .. co to moze byc ?? dzieki za pomoc ... pozdrawiam
Opublikowano
Otoz podczas postoju jak wcisne sprzeglo slysze dziwne klekotanie oraz czuje pod noga ze cos jest nie tak

Takie objawy wskazuja na rozsypane lozysko oporowe

Opublikowano

Sprzęgło chyba wymieniłeś kompletne nowe tarcza docisk i łożysko czy tylko tarcze ?

Czy mechanik zaproponował wymiane drogiego koła dwumasowego ?

Opublikowano
Tak wymienilem caly komplecik. mechanik stwierdzil ze kolo dwumasowe tez jest do wymiany bo lozysko padlo, wiec tez je wymienilem, jutro jade do niego znowu ehhh niekonczace sie problemy :/ mam nadzieje ze te dziwne stuki to nic groznegoo
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Jedź do mechanika który to robił i pyskuj , że nie gra

Miałeś tak wcześniej ? nie a więc walcz

Jeśli teraz grzechocze - nie daj sobie wmówić i sam się nie łudź, że za chwilę przestanie .

Zarządaj potwierdzenia na piśmie ( może rachunku ) , że to robiłeś właśnie w tym warsztacie i kiedy . Sprzęgło i docisk są nowe a więc przysługuje Ci gwarancja .

Objawy - dla mnie - jak łożysko - ale może być zupełnie inny błachy powód - niedokręcona jakaś osłona która po wysprzęgleniu wpada w rezonans

Pozdro

MarioBigRed

Opublikowano

Objawy wskazuja na lozysko oporowe ale jak wymieniles kompletne sprzeglo - tarcza, docisk, lozysko to niepowinno byc nic a nic slychac.

Nie mow ze kupiles nowe kolo Luk :?: :?: :duh: :jawdrop: Przeciez to gdzies ok 1600 zl z tego co sie orientuje??? :shock:

Opublikowano
1800zl po znizkach :/ no niestety ZYCIE !! :/ bylem dzisiaj u mechanika i powiedzial ze po wymianie to normalny objaw tzn musi sie dotrzec ... hmm sam nie wiem co o tym myslec :?
Opublikowano

miałem podobny problem. po wymianie kompletu(bez koła) były podobne dżwięki. koleś który to wymieniał stwierdził że tak musi być. Jednakże robiło się to coraz głośniejsze , aż wkońcu łóżysko umarło. Niestety nie wiem z jakiej przyczyny ale koleś który to wymieniał naprwiał mi to w ramach reklamacji na własny koszt. Najwidocznie coś spartolił i głupio mu było sie przyznać do błedu. Ja stawiałbym na łożysko. Podjedż do niego i niech Ci to robi w ramach reklamacji.

pozdrawiam

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Niech to rozbiora :!: i sprawdz to lozysko :!: Albo oni cos posrali a jak nie to masz gwarancje na to lozysko - fakt ze to musi sie wszystko dotrzec ale tak jak w twoim przypadku nie powinno sie dziac :!: