Skocz do zawartości

3 tysiące obrotów i dalej nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Samochód postał wczoraj przez jeden dzień i już coś się psuje. Jadę sobie dzisiaj, chcę wyprzedzać - nie da rady. Nie chce jechać szybciej i szarpie. Spróbowałem drugi raz, to samo. W drodze powrotnej popróbowałem co się dzieje i wygląda, już nie szarpie, ale dalej ma problem z przekroczeniem 3 tys. obrotów (że jest to eta 325e z max. 5 000 RPM to można jeżdzić, ale wyprzedzać nie bardzo). Wcześniej się to nie zdarzało. Jaka może być przyczyna?

Opublikowano
...moze zatkany filtr paliwa( moze bylo zanieczyszczone) moze nie drozny uklad wydechowy, ( jak to na gazie to moze tez wina gazubyl brudny lub cos)
Opublikowano
albo pompa paliwa kończy żywot
BMW to samochody, reszta to tylko nieudane próby...
Opublikowano
  • Autor
Witam i dziękuję za odpowiedzi. Samochód jeździ tylko na benzynie. Filtr paliwa raczej nie bo był ostatnio wymieniany. A może to przepływomierz?
Opublikowano

Witam

Mozesz jeszcze sprawdzic TPS,bo byc moze komputer nie wie,ze przepustnica jest owarta i daje za malo paliwa.

pozdrawiam

Opublikowano
Witam i dziękuję za odpowiedzi. Samochód jeździ tylko na benzynie. Filtr paliwa raczej nie bo był ostatnio wymieniany. A może to przepływomierz?

zaglądałes pod dekiel zaworów - coś się dzieje? może coś z olejem nie tak - wyraźnie brak mu mocy - mi ostatnio padła głowica i silnik nie chciał się wkręcać, ale oczywiście u Ciebie nie musi być to samo

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)