Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zastanawiam sie nad zakupem gwinta AP lub SuperSport (Allegro 2500zł) czy ktoś na tym jeździł i czy będzie to jakoś jeździć prY przebiegu 30tys rocznie? Mam tez do wyboru zwykły zawias vogtlanda (1600) jak myślicie warto dopłacić ?
Opublikowano

będzie twardo, chyba, że kupisz jakiś z regulacją twardości, ale to już troszkę droższe

lepsze wyjście dla zachowania komfortu to komplet vogtlanda

Opublikowano
JA kupiłem właśnie ,AP w tym tygodniu założyłem tył ,jutro pewnie dopiero przód bo brak czasu , pierwsze wrażenia jest twardo tył na wolnych progach lekko podskakuje ale jest dopiero nowy ,myślę ,że trochę zmięknie jak się uleży . Jak założę przód ,zrobię geometrie i pojeżdżę trochę to będę mógł coś napisać więcej

Sprzedam :

- ręczny M-pakiet BMW e9x

Opublikowano
Panowie , a ja mam pytanie troche z innej beczki, czy po zmianie zawieszenia, a dokladnie amortyzatorow i sprezyn, trzeba ustawiac zbieznosc, a jesli tak czy na obu osiach ??
Opublikowano
Jeżeli jednak samochód posadzisz dużo bardziej niż na m-pakietowym zawiasie, to z tyłu zrobi się negatyw i na maszynie będzie czerwono. Jedyną opcją jest wymiana wahaczy na customowe o innej długości bo braknie już regulacji. Samochód powinien lepiej trzymać się w zakręcie, ale może za to ciąć opony po wewnętrznej.
Opublikowano

wybacz artuj ale gadasz głupoty.

e90 to nie e36, tu jest wielowahacz który nie pozwala na duży negatyw wraz z obniżaniem auta

http://img38.imageshack.us/img38/8832/hu9c.jpg
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam, potrzebuje fachowej pomocy was forumowiczy i posiadaczy E90tek. Mianowicie chce kupic zawieszenie gwintowane do E90 i mam dylemat. Istnieje wiele produktow takich jak np TA Technix ktore kusza swoja cena. Chcialbym zasiegnac waszej opinii jak taki gwint sie sprawuje i ew. jakie inne firmy brac pod uwage?

Pytanie jeszcze mam do lacznikow stabilizatora? Jak z nimi jest? Trzeba je zmieniac czy moga zostac ori?

pozdrawiam

Opublikowano

ogólnie z tych tanich TA nie jest złe ale nie oczekuj, że auto nagle będzie się prowadzić 100x lepiej i będzie sztywniejsze. Taki gwint porównał bym tylko do pro kita kóry da to samo. Jak już się bawić to przy aucie tej klasy które nie jest aż tak stare zainwestuje z 2-3tyś w jakieś KW lub szukaj używek w dobrym stanie po małym przebiegu. Te wszystkie biedo półki bym odrzucił i zamiast tego kupił pro kita. Co innego kupić Bilsteina lub KW

No i przy predkościach powyżej 150 nie liczył bym raczej na jakośc prowadzenia tylko na jakość tańczenia.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, jakie polecacie zawieszenie gwintowane do e92 do 4/5tys?

KW V2 bez dwoch zdan.

KW ewentualnie ST (czyli KW na stali galwanizowanej)

To nie jest jedyna roznica. Oprocz braku mozliwosci regulacji, ST to technologia 7 lat za KW

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

jakbys chcial KW to mam jakies 20% znizki. ale info raczej poufne bo sie skonczy inaczej.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

jakbys chcial KW to mam jakies 20% znizki. ale info raczej poufne bo sie skonczy inaczej.

Bede pamietal. Ja u siebie mam v1 zamontowane.. ale to jeszcze jak kupilem e92 z mysla - tego auta nie bede przerabial xD

Teraz bym sobie ohlinsy kupil xD

Myslalem ze ST jest tylko rdzewiejacym rebrandem KW. Czlowiek sie uczy nowych rzeczy.

E92 335d Stage H
Opublikowano
a opowiesz wiecej o tym ?

Moja La Bunia

DO E9x :