Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Przyłącze się do pytania o opony do xdrive na felgi 19” przód 8,5 tył 9,5 . Szukam letnich opon przód 245/45/19 tył 275/40/19 i chciałbym żeby to nie był runflat tylko zwykle . RzecZywiscie trudno znaleźć taką kombinacje. Ktoś coś poleci ?
  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Znalazłem Pirelli P Zero.

Na oponeo masz komplet z homologacją BMW wzmacniane XL bez rft za 3260 zł, tylko zaraz się wyprzedadzą.

Michelin Primacy 3 znalazłem tylko na przednią oś, może jakiś sklep załatwiłby na tylną, ale nie szukałem.

Opublikowano
Znalazłem Pirelli P Zero.

Na oponeo masz komplet z homologacją BMW wzmacniane XL bez rft za 3260 zł, tylko zaraz się wyprzedadzą.

Michelin Primacy 3 znalazłem tylko na przednią oś, może jakiś sklep załatwiłby na tylną, ale nie szukałem.

Wyślij link

Opublikowano
Opublikowano
Po tygodniu poszukiwań , widzę ze znalezienie kombinowanego kompletu z homologacją BMW graniczy z cudem , kilka kat temu jak auto było wyprodukowane może nie było problemu , ale teraz takie same opony na przód i tył bez runflat jest nie do dostania . Pozostaje kupić bez homologacji BMW lub z runflat
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Kup te co wysłałem, wszystko będzie ok.

Nie posłuchałem i zrobiłem chyba błąd . Pojechałem na duża wulkanizację , powiedziałem żeby mi pokazali co mają w tym rozmiarze i znalazłem między innymi u nich goodyear asmymetric 3 ,wybrałem je bo po obwodzie tył i przód jest identyczny (mierzyłem) . Założyłem te opony i coś jest nie tak . Jak delikatnie przyspieszam to wszystko jest Ok , ale jak gwałtownie ruszam to nie zależnie od biegu , obrotów w przedziale 45km/h- 70km/h mocno auto drży ( wpada w wibracje - słychać dudnienie ) i po tej prędkości wszystko Ok . W przedziale 45-70 km/h jak jadę stała prędkością to jest wszystko w porządku . Coś ewidentnie nie gra bo na zimowkach tego nie było . Dziwne bo obwód kół przód tył jest identyczny

Edytowane przez sskrzypekss1
Opublikowano
Kup te co wysłałem, wszystko będzie ok.

Nie posłuchałem i zrobiłem chyba błąd . Pojechałem na duża wulkanizację , powiedziałem żeby mi pokazali co mają w tym rozmiarze i znalazłem między innymi u nich goodyear asmymetric 3 ,wybrałem je bo po obwodzie tył i przód jest identyczny (mierzyłem ) . Założyłem te opony i coś jest nie tak . Jak delikatnie przyspieszam to wszystko jest Ok , ale jak gwałtownie ruszam to nie zależnie od biegu , obrotów w przedziale 45km/h- 70km/h mocno auto drży ( wpada w wibracje - słychać dudnienie ) i po tej prędkości wszystko Ok . W przedziale 45-70 km/h jak jadę stała prędkością to jest wszystko w porządku . Coś ewidentnie nie gra bo na zimowkach tego nie było . Dziwne bo obwód kół przód tył jest identyczny

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Ja mam zalozone Hankook Ventus S1 Evo2. 245/45 przod i 275/40. Oczywiscie 19. Niestety na rft dosyc twardo, prowadzenie ok, zadnych problemow z xDrive.

Niestety bardzo szybkie zuzycie opony! 20 tysiecy i praktycznie opony do wymiany! Ma ktos podobne zuzycie?

Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć. Pytanko mam. Kupiłem x4 f26 2.8i na felgach 19 i mam tam wszystkie cztery 245/45 r19. Koleś mi powiedział że przy r19 wszystkie opony mogą mieć taki rozmiar i niczym nie ryzykuję... w sensie uszkodzeniem xdrive.

Marzą mi się r20 i tutaj znowu dostałem info, że przód może być r20 245/40 a na tył r20 275/40. Z tyłu jest podniesiony bieżnik bo powinno być 35.

Powiedzcie proszę, czy ja ryzykuję uszkodzeniem napędu przy takich zmianach?

- gdy jeżdżę na 4x r19 245/45

- gdy jeżdżę na r20 245/40 przód i r20 275/40 tył.

Pozdrawiam.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Koleś mi powiedział że przy r19 wszystkie opony mogą mieć taki rozmiar

To nie sprecyzował koleś, że tylko w przypadku takich samych felg, bo jak są szersze na tylnej osi to zakładamy opony w innym rozmiarze na tył.

Jeśli kupisz 4x 20" w tych samych szerokościach to zakładasz 4x takie same opony. I to polecam, bo 4 opony mieszane z homologacją BMW na 20" to nie są 2k zł :wink:

Jeśli natomiast kupisz komplet z szerszymi na tylnej osi - wówczas tylne opony w innym rozmiarze (tabliczka na aucie).

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Czyli mogę przy R20, z tyłu wpakować o 275/40 pomimo tego że tabliczka mówi że powinno być 275/35?

Nie powinno być problemu?