Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukałem w lupce posobnego tematu ale niestety nie znalazłem.

Otóż problem mam taki że nie składają mi się elektrycznie lusterka w E92 przedlifcie, na kompie wyskoczył błąd mechanizmu składania obu lusterek.

Mechanik powiedział mi że muszę kupić oba lusterka. Czy jest jakaś opcja żeby naprawić ten mechanizm bez zakupu całych lusterek czy nie warto się w to bawic?

Jeżeli już muszę kupić lusterka, to jak mam elektrycznie składane, podgrzewane i z pamięcią to oznacza że są one 5cio pinowe, zgadza się?

I jeszcze jedno pytanie czy do przed lifta pasują lusterka np z e90 lub e91? Nie które są bardzo podobne, ale nie mam możliwości porównania czy sa identyczne, więc może ktoś zna odpowiedź na to pytanie.

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

Pozdrawiam

Opublikowano

Oba lusterka padły ot tak?

Coś mi tu nie gra :)

Regulacja samych szkieł działa czy również kaput?

Spróbuj podmienić panel sterowania.

Lusterka elektrycznie składane mają 3 pin-y. Są na magistrali LIN nie to co zwykłe 5 pin (3 przewody - regulacja, 2 przewody - grzanie)

Opublikowano

Regulacja szkieł działa bez problemu.

Taka już kupiłem, wiedząc że lusterka się nie składają. Szczerze mówiąc to wydaje mi się że mechanik poszedł po najniższej linii oporu, skoro na kompie wyszło że padły oba mechanizmy, to znaczy że trzeba wymienić lusterka.

Opublikowano
Taka już kupiłem

To wiele wyjaśnia. Sprawdź jakie lusterka masz zamontowane, pokaż nam jaki panel sterowania masz zamontowany,

Opublikowano

Aktualnie jestem w pracy, przy swojej laluni będę dopiero za 3 tygodnie, to wtedy pozwolę sobie wrócić do tematu, porobie zdjęcia, podeślę i wtedy pogadamy.

Dzięki za pomoc, pozdrawiam

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wybaczcie ze odpisuje po takim czasie, ale jakby ktoś szukał odpowiedzi w sprawie która mnie dotyczyła z lusterkami to koniec końców kilku niezaleznych mechaników wypowiedziało się żeby wymienić lusterka, bo zazwyczaj naprawy tego mechanizmu nie są zbyt trwałe, więc zakupiłem na allegro lusterka i działają tak jak powinny. Wiem że poszedłem po najmniejszej linii oporu, ale wydaje mi się że to było najlepsze rozwiązanie.

Jeżeli komuś nie potrzebne elektryczne składanie lusterek i nie przeszkadza że składają się tylko manualnie to z chęcią sprzedam moje stare lusterka 3pinowe z przedlifta. Wszystkie inne opcje działają.

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...