Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich aktywnych forumowiczów. Temat wątku to w dużej mierze skrót problemu. Wczoraj podczas ostrego z krętu zarzuciło mi tyłem,po skontrowaniu prawym przednim kołem (skręconym w lewo) uderzyłem w krawężnik. Sprawdzone całe zawieszenie... wahacz w porządku, nie ściąga, łożysko i swożnie ok, amortyzator prosty. Niestety podczas jazdy słychać tłumiony szum, bez bicia; felga wyglada tylko na zarysowana i nie skrzywioną. Czy któryś z was miał podobny problem? Myślę nad wyważeniem kół, ale nie wiem czy to może być przyczyną :shock: Czekam na odpowiedzi od was, tych którzy wiedza na tem temat więcej. Pozdrawiam :mad2: :cool2:
Opublikowano
A niby jak sprawdziłeś te łożysko ??

Mechanik sprawdzał, sam na podnośniku tez kręciłem kołem i żadnych otarć i koło obraca się swobodnie. Po jeździe felga tez nie jest gorąca

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jedź do warsztatu niech sprawdza Ci zbieżność czy nic sie nie przestawiło

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A niby jak sprawdziłeś te łożysko ??

Mechanik sprawdzał, sam na podnośniku tez kręciłem kołem i żadnych otarć i koło obraca się swobodnie. Po jeździe felga tez nie jest gorąca

Takie sprawdzenie to nie sprawdzenie

Opublikowano
Miałem podobnie. Uderzyłem w krawężnik i coś zaczęło szumieć. Mechanik nie potrafił stwierdzić uszkodzonego elementu. Lewe czy prawe łożysko? A może most? Zdecydowałem się na wymianę łożyska tego koła, którym zahaczyłem o krawężnik (pomimo ich sprzeciwu, że chce robić jedno itp.). Warto było, bo teraz jest cicho.