Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Z ciekawostek - wyskoczył mi błąd świec żarowych na wszystkich 8 cylindrach. Trochę się martwię, bo mam w silniku tylko 6 :mrgreen: Ale po skasowaniu nie wróciły, więc chyba ok - świece i sterownik wymieniony 2 lata temu na nowe.

YxqpAcm.png

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
i całe szczęście :-) patrze na nią i swoją widzę :-) kilka szczegółów je raptem różni :-)

A6 C6 2011r. 3.0 TDI Quattro

BMW E61 2006r. 3.0D

• 1 miesiąc temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Pierwszy raz mogę przyznać, że xDrive się przydał, cofanie na krętym górskim trakcie w półmroku skończyło się niefortunnie zwisem na progu, na szczęście na miękkiej ziemi. :mrgreen:

Brnięcie dalej na wstecznym mogło się skończyć conajmniej oberwaniem tylnego zderzaka, lub wywrotką na bok, na szczęście skbaniec wyjechał o własnych siłach przy drugiej próbie, mając trakcję tylko na 2 kołach. :8)

Zdjęcie tylko w części oddaje dramatyzm sytuacji, przednie lewe też było w górze, a tylne prawe ledwo dotykało ziemi :norty:

IP5NsNn.png

Opublikowano
bajkowa kraina, tęsknie za Alpami, Innsbruck, Tirol miałem przyjemność bywać kilkukrotnie.. cuda :-)

A6 C6 2011r. 3.0 TDI Quattro

BMW E61 2006r. 3.0D

• 4 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Myślałem, że akumulator dogorywa (mimo, że dane z IBS na to nie wskazywały) aż w końcu stanął i zero reakcji.

Drogą wykluczenia wyszło, że rozrusznik dokonał żywota. Po kopnięciu kijem jeszcze zakręcił pół obrotu, więc czas zmianę. Ciekawe czy się uda bez zdejmowania kolektora i podszybia bo słyszałem, że niby nie ma szans i są 2 podejścia - zdjęcie kolektora, lub opuszczenie skrzyni :think:

PRM7zgU.png

• Moderatorzy
Opublikowano

Wiedziałem że ściemiają :mrgreen: Wystarczy mieć zestaw kluczy z wbudowaną grzechotką z biedry! Najwięcej zajęło polowanie na śrubę, która spadła pod silnik. 30min + 30 extra na szukanie i odkręcanie osłony.

BTW, e61 mają lewarki? Potrzebowałem, pierwszy raz, szukałem, nie znalazłem.

fTEzx2B.png

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano
Chlopie zmien te kola bo auto wyglada jak zwykly trup.

Dobrze wiedzieć, że BMW projektuje "zwykłe trupy", bo wszystko co widzisz wyszło z fabryki, oprócz kierunkowskazów, ale pewnie nawet nie zauważyłeś, teraz wiesz, więc możesz sobie pohejtować :cool2:

• Moderatorzy
Opublikowano
https://allegro.pl/oferta/bmw-5-f10-f11-6-f12-f13-3-e90-5-e60-oryg-oem-nowe-10507202487

te kupuj albo styling 128 i auto bedzie wygladac chociaz, bo teraz to jest mega slabo

Mi się podobają, oryginalne, proste, kręcą się jakoś, na lansie mi nie zależy.

Opublikowano

Mowie tylko , ze da sie duzo ladniejsze twoje E61 zrobic jak sie wstawi ladniejsze kola. Tez kierunkowskazy zle dobrales co nie pasuja do koloru twojego auta i sa brzydie.

Lepsze sa czarne LED z paskami, a do jasnego auta by pasowaly jasne takie kierunki LED z paskiem animowanym.

Szczegoly a jednak trzeba je robic z glowa.

b28nl6U.png
  • Moderatorzy
Opublikowano
Wszystko widać jest kewstią gustu - dla mnie - po czasie - pasują idealnie - piano black jak na listwach przy szybach, w środku białe, tak jak wszystkie pozostałe kierunki w lampach, wcześniej miałem czarne dymione w standardowym wzorze, które prawie nic nie świeciły, więc się ich pozbyłem. Z resztą to wzór z F10, o ile dobrze kojarzę. Mimo wszystko lepsze niż te standardowe jak dla mnie - pożółkłe od słońca ze zwykłą żarówką.
  • 2 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Łozyska, tarcze, klocki, geometria, wygłuszenie, a na koniec mycie.

Wygłuszone wszystkie drzwi, jest bardzo fajnie, ciszej i dużo fajniejszy dźwięk z głośników leci. Jeszcze w planach mam plan podkleić dach i słupki jeśli będzie jakieś dojście.

A póki co najlepszy jest dźwięk zamykania drzwi, o klasę wyżej. :mrgreen:

8J6NghG.jpg

YmQQq2E.jpg

hlyLxA1.jpg

EA0EU11.jpg

• 7 miesięcy temu...