Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy istnieje coś takiego jak instrukcja krok po kroku jak ręcznie otworzyć dach w E64 ?

Ewentualnie filmik pokazujący taką operację ?

Otwieranie przyciskiem i pilotem nie działą, a potrzebuję go otworzyć.

Szukałem już chyba wszędzie, ale nie potrafię znaleźć, może źle szukam

Z góry dzięki za pomoc.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Masz napisany cytat, abyś nigdy ręcznie nie otwierał dachu, to z instrukcji obsługi.
Opublikowano

Wiem, tylko mi powiedz jak go otworzyć, jak się go nie da otworzyć ?

Dach nie jest zamknięty do końca, przednie blokady nie są zblokowane, a przyciski i pilot nie reagują.

Opublikowano
Wiem, tylko mi powiedz jak go otworzyć, jak się go nie da otworzyć ?

Dach nie jest zamknięty do końca, przednie blokady nie są zblokowane, a przyciski i pilot nie reagują.

koledzy i film sugerują żeby najpierw do końca zamknąc a może otworzy sie normalnie.

Opublikowano

Zamknąłem magicznym imbusem, ale jest jakiś problem z tylną szybą.

Nie reaguje na zamykani/otwieranie z przycisku, opuściłem ją do końca tym samym magicznym imbusem, ale dalej zero reakcji.

Jedynie co to zaczęła migać czerwona dioda między przyciskami otwierania/zamykania dachu

Opublikowano
tam jest kilka tzw dajników informacji i jeden z nich u ciebie nie działa. system musi być pewny że wszystkie szyby są odpowiednio opuszczone. boczne i tylna i dopiero sie zgodzi na zamkniecie czy otwarcie.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ogarnięte, dziękuję za pomoc.

Tak to jest jak się ma pierwsze cabrio i się nie ma pojęcia o otwieranym dachu.

Okazało się że maskownica w bagażniku była zamknięta i blokowała otwieranie/zamykanie

Dziękuję za pomoc, temat można zamknąć.