Skocz do zawartości

Bmw x3 2005 m47n2 blad p3263

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem ze swoim Bmw otoz podczas jazdy na 6 biegu z obrotami okolo 1700 przy probie przyspieszania auto nie jedzie ( potrafi dymic na czarno) dopiero po przekroczeniu 2000 obrotow auto momentalnie dostaje kopa i wyrywa do przodu ( tak samo jest jak zredukuje bieg aby obroty byly momentalnie wyzsze od 2000). W ostatnim czasie zapalil sie Check engine, po zczytaniu bledu P3263 mechanik twierdzi ze to problem z zklapami zawirowan w kolektorze. Dodam jeszcze ze od jakiegos miesiaca pojawia sie smrod z nawiewu ( klima wylaczona) jak by cos zdechlo pod maska. Moze ktos potwierdzic teorie mechanika lub spotkal sie z takimi objawami przy swoim aucie?
Opublikowano
To zainwestuj 100 zł w zaślepki, potraktuj klapy wirowe seksualnie (znaczy wyp... je) i zobaczysz, czy pomogło. Koszt niewielki, robota nie najtrudniejsza, a silnikowi w ten sposób jedynie pomożesz.

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
  • Autor
Zaslepki wraz z uszczelkami juz zamowione tylko pytam bo moze ktos mial podobny problem i jeszcze cos jest do wymiany lub wyczyszczenia.
Opublikowano

5ebc04f585a891a59250224d8e81f180.jpg

Robiłem u siebie :) zmierz przy okazji ciśnienie sprężania na cylindrach jak już podniesiesz kolektor.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor
A jakie miales objawy?
Opublikowano

Żadnych ja zrobiłem to prewencyjnie zanim klapa wpadnie w komorę spalania i narobi bałaganu :)

Opublikowano
  • Autor
Dzieki za odpowiedz. Tylko teraz mam problem bo to moze nie rozwiazac braku mocy w dolnym zakresie obrotow.
Opublikowano

Mozę już klapa wpadła tam gdzie nie trzeba...

Ciężko mi powiedzieć bez diagnostyki co może być nie tak.

Jak masz blisko do mnie to zapraszam

Opublikowano
  • Autor
Ja jestem w Irlandii, cuezko tutaj o dobrego mechanika
Opublikowano

Psikaj plakiem na orzewody gumowe od intercolera i zobacz czy jest nieszczelnosc moze nie miec mocy bo ma lewe powietrze

Opublikowano
  • Autor
Ale czy nieszczelnosc objawiala by sie tylko przy obrotach pomiedzy 1800 a 2000? Bo pozniej momentalnie dostaje kopa i idzie juz normalnie.