Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakiś czas temu okazało się, że mam do wymiany kleme IBS - samochód podczas podpiętego IBSu, po kilku godzinach nie mógł odpalić (brak prądu) pomimo, że bateria była wymieniana. Przez jakiś czas jeździłem z odpiętym IBS-em, lecz zauważyłem, że samochód zaczyna mięć także problemy z odpaleniem tzn. tak jak by go coś odcinało. Postanowiłem zakupić używaną kleme IBS-u. Po kilku dniach użytkowania na używanej klemie IBS, przestał działać nawiew na kierowce oraz pasażera, a także na nogi, na szybę działał bezproblemowo. Przeczytałem na forum, że taki objaw może wskazywać na uszkodzony IBS - więc ponownie go odpiąłem i wszystko wróciło do normy, zareklamowałem zakupioną klemę i otrzymałem inną w zamian, po montażu klemy wyskoczył na ekranie błąd Restraint systems i tutaj moje pytanie czy w/w błąd może sugerować, że kolejna klema jest uszkodzona? czy może wystarczy sama kasacja błędu?

BMW E60 2004r

M54B22

Czekam na wasze podpowiedzi oraz dziękuje za zainteresowanie się tematem.

http://s6.ifotos.pl/mini/RESTRAINT_qwpsphe.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Adaptowałeś nowy akumulator?

Jakie błędy po podłączeniu pod komputer?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli jest uszkodzona jest klema IBS wtedy powinien być błąd: 299B battery sensor: signal.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
może to mieć coś wspólnego z wymianą akumulatora .akumulator nie był wpisany .padł z dnia na dzień
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciężko powiedzieć.

Dokrec kleme, sprawdź czy wszystko dobrze siedzi i podaj kod błędu

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wypnij kilkakrotnie wtyczkę z klemy pirotechnicznej, jedli to nie pomoże jest uszkodzona klema lub sterownik airbag

Przydał by ci się jeszcze komputer do ładowania błędów i Multimeter aby zmierzyć opór na tym cienkim kablu

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Edytuj swój post a nie pisz kolejnego

kasowalem blad i caly czas wyskakuje błąd 9aff

na tym kabelku prubowalem mierzyc opór na tych dwóch kabelkach z strony klemy i nie da sie zero .reakcjii miedzy bezpiecznikiem wynosi ok 2.2

ladowanie wynosi 14.8 -15 v na i drive 14.2