Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,wertuje neta od dłuzszego czasu ale ciagle mam wątpliwości,chciałem wykonać swap przednich tarcz i zacisków.Tarcze mam upatrzone od 330i (325mm)a zaciski najlepiej od E38-4 tłoczkowe,lub od beeeemki która ma większe zaciski(niektórzy polecają od 607 PSA, Alfy 166)adaptery mógłym dorobić-mam znajomego który mi to wykona,ale teraz pytanie czy ktos coś podobnego wykonał i założył lub wie jak i czy jest możliwość. Koła założone 18cali ET38,odległość m-dzy zaciskiem a felgą ok 21mm,odległość od tarczy do felgi ok 57mm
Opublikowano
Myśle że mało kto robi takie mody bo hamulce od 330 spokojnie dają rade w tym aucie a przy tym fajnie wyglądają. Jedynie do nich dać to jakąś dobrą ceramike i będzie brzytwa, z resztą 328 jakiejś ogromnej mocy nie ma.
Opublikowano
powiem szczerze głownie zależy mi aby wizualnie poprawić ich wygląd,tak jak mówisz 330i heble dadzą rade,ale jednak wolałbym coś masywniejszego.Troche sie orientowałem i prawdopodobnie min et20 felgi 18" ,ale chciałbym aby sie wypowiedział ktoś co może przerabiał podobny mod,jak z mocowaniem samego zacisku,czy pompa da rade?