Skocz do zawartości

Bmw 535d strata mocy do 3 tys obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z bmw 535d samochód zgasł na biegu a jest to automat po uruchomieniu brak mocy do 3 tys turbiny działają podciśnienia ok nie ma nigdzie nie szczelność jedyny błąd który był to czujnik ciśnienia doładowania który został wymieniony niestety dalej to samo do 3 tys zamula później jednak czuć tą moc. Dpf brak przeplywka nowa. Pomocy nie wiem co już robić
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

zrób live data,

wolna droga, INPA, program do nagrywania pulpitu, zakładka ciśnienie doładowania, przepływka itd. - 4 bieg i od 2000rpm do odcinki i będzie wiedzać co kuleje

Opublikowano
A nie można tego zrobić na drugim albo trzecim ? Przecież na 4 do odciny to już 200 km/h się jedzie :D
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Im wyższy bieg tym lepiej ale może być i 3, będziesz miał ogląd oczekiwane/zmierzone
Opublikowano
  • Autor
Wyszytko jest Oki nie pokazuje żadnych błędów ciśnienie turbo nawet większe niż oczekiwane
Opublikowano
Jak do 3 tysięcy obrotów nie ciągnie to przyglądnij się dokładnie "nowej" przepływce. Miałem taki problem w co prawda innym dieslu ale jednak zasada działania taka sama. Nowa przepływka była uwalona a komp nie pokazywał błędu.
Im wolniej jadę, tym dłużej mnie widać...