Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie zakładam sekwencję u znajomego gazownika, cena po kosztach, ale wolałbym być pewien, że robotę zrobi dobrze. Na co zwrócić uwagę przy montażu, jak tego przypilnować itp. Moje auto to E34 525i 1995.

Dzieki i pozdrawiam

www.swiatdrewna.eu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sekwencja brc 56 i to naprawde dobrze chodzi, pomarańczowe wtryski, kolektor 1500 do silnika który ma 200 ph.

O jaki kolektor Ci chodzi?

Kai
Opublikowano

witam

mam brc sequent z parownikiem 1500 mbar iz wtryskami keihin i instalacja chodzi super a przejechane jest na niej ok.50000tys.km. polecam brc

pozdr...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Założyłem instalację KME, wtryski sirocco. Chodzi super. Nie widzę różnicy między benzyną i gazem. Może delikatnie przy strzale ze sprzęgła na benzynie jest mocniejsza. Powiedziano mi żebym trochę pojeździł i po ok. miesiącu jeszcze raz podjechał na diagnostykę i dostrojenie. Generalnie jestem zadowolony. Zaskoczony jestem również ceną. Wszystko wyniosło mnie 3200zł. To chyba całkiem nieźle jak na wtrysk gazu. Gazownik, który instalował wtrysk gazu zakładał mi już wcześniej gaz do 316i (I gen), wiem że zna się, lubi i miał wcześniej BMW a to ważne. Można powiedzieć, że specjalizuje się w Beemkach. Przy wcześniejszych orientacjach w innych zakładach zniechęcałem się już na wejściu, gdy panowie dopiero po otworzeniu maski krzyczeli, że sześć cylindrów, pomimo iż mówiłem wcześniej 525i. Pojeździmy, zobaczymy, narazie jest git.

Pozdrawiam.

www.swiatdrewna.eu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak już masz takie "objawy", czyli brak większych minusów, to znaczy, że chociaż raz gazownik się postarał. Po miesiącu jedź, warto. Pierwszy przegląd jest zwyczajowo gratis.
Kai
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mam w swojej założony wtrysk z DT GAS SYSTEM spadek mocy żaden,spalanie miasto/trasa 12,5/10l na 100km przy czym BAWARIA nie lubi niskich obrotów lepiej chodzi i pali jak dostaje po garach :cool2: