Skocz do zawartości

Gwint w e61

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. jak ktos by się zastanawiał nad obniżeniem e61 to niech weźmie mój patent. Czytałem, że jakieś grzebanie w systemie itp itp.. pfff Przód oczywiście sprężyny a tył oszukałem ja na czujnikach poziomu. Zdejmujemy czujniki , mają przykręconą do siebię taką blaszkę . I wtedy musimy jeden z dwóch otworów w tej blaszce rozwiercic ( jak popatrzycie i dojdziecie do wniosku jak to działa to będziecie wiedzieć który) potem srubka z powrotem plus większa podkładka i regulujemy auto jak chcemy. Wpadłem na ten patent jak miałem to co ma wiele e61(opadający prawy tył) wtedy podniosłem ją na czujniku. A tydzień temu zrobiłem glebę. Pięknie opadła i trzyma poziom. Mam nadzieje że pomogłem. Pozdro
Opublikowano
Jak juz taki cwany jestes to zrob fote ktory otwor rozwiercic itd,a nie pisz zeby zgłębiać tajemnice funkcjonowania czujnika. :duh:
Opublikowano
  • Autor
Skąd od razu takie wrogie nastawienie?? Poprostu wyjaśniłem to naprawdę jasno. Wejdź pod auto i popatrz na czujnik. Jeżeli obciazysz auto to cięgno które jest przymocowane do wahacza popchnie drugie cięgno które jest przymocowane do czujnika i wdedy czujnik daje sygnał żeby kompresor podpompowal trochę. Wymontuj czujnik a wszystko zrozumiesz. Przypuśćmy że twój czujnik patrząc poziomo zamontowany jest na godzinie 15 to zrób tak żeby był na godzinie 13 i wtedy auto opadnie. Zamontuj na godzinie 18 to podniesiesz go bardzo mocno.
Opublikowano
Jak odkryjesz INPE to zobaczysz ze istnieje opcja do obniżania auta bez drutowania auta :>

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
  • Autor
Też tak można. Ale po co ktoś ma płacić cwaniakom którzy biorą za usługę 15 razy więcej niż warta jest operacja. Dla mnie zajęło to 45 minut. 2 strony. Koszt wszystkiego to jeden redbull bo sobie wypiłem wtedy akurat. Można? Można.
Opublikowano
Mając E60 nie wyobrażam sobie braku posiadania kabla za 100 zl :cool2:

E60 535xd+++ + 8hp70x

Opublikowano
Nie mam i nigdy nie miałem kabla, nie mam laptopa etc
Opublikowano
To współczuję.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Opublikowano
  • Autor
Ja też nie mam i nigdy nie miałem kabla a to już moja druga beemka. Ja wszystko robię sam. A jak trzeba podpiąć to jadę do znajomego bo ma sprzęt. Tak więc moje auto i robię z nim co chce. Tymbardziej że już jestem napewno jej ostatnim właścicielem przed zlomowaniem. Bo jest to auto szwedzkie, jest dieslem i ma więcej niż 13 lat.
Opublikowano
Z Bmw jest jak z winem im starsze tym droższe :D . Chyba że je ktos zepsuje zrobi tzw ulepa. Za każdym razem płacisz koledze? Głupie odpiecie akumulatora sieje błędami... Wszystko robisz sam, a bez komputera praktycznie nic nie jesteś w stanie zrobić :cool2:
Opublikowano
podepnę się pod temat, jak jeździ się na gwincie zakładając że z tyłu jest nivo obniżone (INPĄ 5 minut roboty...) pytam ponieważ nawet najbardziej miękki i komfortowy gwint będzie duuuużo twardszy od strasznie miękkiego nivo - czy to nie wpływa jakoś negatywnie na prowadzenie auta - przód sztywny tył buja....?? czy jest jakaś opcja żeby tył utwardzić/usztywnić, jakieś amortyzatory twardsze sportowe???
Opublikowano
  • Autor
Nic nie buja. Wręcz przeciwnie jest auto bardziej "pewne" oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Jedynie co mnie drażni to dziurawe drogi. Mam alusy 19 w dodatku