Skocz do zawartości

BMW E90 320i N46 uszczelnienie wtyczki sensora vvt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , czy miał moze ktos juz problem , badz nie miał a wie jak uszczelnić wtyczke sensora vvt ? U mnie jest ten problem że przy dokrecaniu sruby na uszczelke ukreciłem tulejke . Probowałem juz roznymi klejami i nawet na silikon dac ta tuleje . Cały czas nie trzyma . Moze bym olał temat bo nie leci jak rzeka ten olej ale po pierwsze jest to dosc widoczne miejsce a po drugie i najwazniejsze cieknie po silniku i kapie na wydech , i czesto smierdzi olejem w kabinie :/ :cry2:

Proszę o pomoc . bądź jakiś pomysł jak to rozwiazać . Pozdro

4fbbd6057744b70d.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano
ok a ten żółty oring ktoś wymieniał ? Bo z tego co sie orientuje jedynie mozna go kupic wraz z całą wiązką ... Ktoś przerabiał ten temat u siebie ? Jakiś inny oring dopasował tam ?
Opublikowano
ten temat załatwiony mozna powiedziec bo wymieniłem pokrywe zaworów na uzywana . Znajdz mi ten oring jesli wiesz gdzie on jest prosze , bo ja go nigdzie nie widze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli go nie ma w ETK, to trzeba go zmierzyć i znaleźć po wymiarach, to tylko oring wtyczki.
3A0jS9b.png
Opublikowano
ten oring wyglada jak oring polozony na oringu , jutro zmierzę go , mam nadzieje ze uda mi sie dobrze zmierzyc . Wydaje sie byc strasznie gietki jakby mial sie zaraz rozwalic :mrgreen: