Skocz do zawartości

problem z podnoszeniem szyb przód w BMW E46 328i SEDAN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam nastepujący problem z szybami z przodu w moim E46, miałem to zaraz po zakupie i nie wiem jak sobie z tym poradzić .

1. Nie wiem czym przesmarować prowadnice szyby kierowcy ( próbowałem WD40) ale pomogło na krótko, szybą bardzo trzęsie podczas podnoszenia i opuszczania tak jakby chodziła na such , czym by to przesmarować?????

2. W dzwiach pasażera z przodu mam problem , szyba opuszcza się normalnie , gdy ją chcę później podnieść , muszę jej pomagać ręką bo wygląda tak jaby podstawiała się w prowadnicy , sama dochodzi do 1/3 wysokości , i dalej ręcznie musze,

Najgorsze jest to że szyba ma straszny luz i można ją przesuwać na boki podzas podnoszenia , Czy pękła jakaś zapinka???? Miał ktoś z was podobny problem.

Dziękuję za odpowiedź

POZDRAWIAM

Opublikowano

Całkiem możliwe.

Pracująca szyba na boki o tym świadczy, a to zaś powoduje jej kantowanie się.

Posłuż się w smarowaniu jakimś teflonem w sprayu, albo wazelinką techniczną.

Opublikowano

dzieki , mam w garazu wazeline techniczna i przesmaruje .

Odnosnie tej szyby , to chyba musze boczek zdjac , tylko najgorsze ze mam airbaga i musze na niego uwazac, na moje oko chyba padla jakas zapinka trzymajaca szybe czy nie ???? Jak uwazasz