Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy mi sie zdaje czy cos jest nie tak... a mianowicie mam w rodzinie od kilku dni E36 318i i wydaje mi sie ze 5 bieg jest... za krotki, 2k obr/min na 5 jest przy bodajze 80km/h, po zmianie z 4 na 5 (przy normalnej jezdzie - zmiana przy 3-4 tys. obr/min), obrotomierz spada tylko o jakies 500obr/min... :| przy 120km/h na 5 oba "zegary" maja wskazowki w pionie, czyli wspomniane 120km/h na predkosciomierzu i prawie 3500 obr/min, caly czas wydaje mi sie ze auto jedzie na 4 biegu... jak to jest???

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano
czy mi sie zdaje czy cos jest nie tak... a mianowicie mam w rodzinie od kilku dni E36 318i i wydaje mi sie ze 5 bieg jest... za krotki, 2k obr/min na 5 jest przy bodajze 80km/h, po zmianie z 4 na 5 (przy normalnej jezdzie - zmiana przy 3-4 tys. obr/min), obrotomierz spada tylko o jakies 500obr/min... :| przy 120km/h na 5 oba "zegary" maja wskazowki w pionie, czyli wspomniane 120km/h na predkosciomierzu i prawie 3500 obr/min, caly czas wydaje mi sie ze auto jedzie na 4 biegu... jak to jest???

Taki urok 318i :)

Jak kupilem swoja tez mi sie to wydawalo dziwne. Troche denerwuje to w dluzszej trasie, bo utrzymywanie predkosci podroznej w okolicach 160 wiaze sie z wysokimi obrotami. Zaleta jest fakt, ze auto sie ladne na piatce zbiera, i nie trzeba za kazdym razem redukowac.

Ogolnie przydal by sie w tym aucie 6 bieg ;)

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano

to dobrze, bo juz myslalem ze jest cos nie tak ze skrzynia... faktycznie 6 bieg by sie przydal... coz, mozna pomyslecna taka skrzynia jak wpadnie troche kasiory :D

tez sie zamierzalem na 18sti Compact--i jak wam sie jezdzi?

ja mam sedana (:cool2:) :P a jezdzi sie... jak BMW - inaczej niz wszystkimi :D

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."