Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich przeszukałem forum lecz nie znalazłem jasnej odpowiedzi na mój problem. Posiadam BMW e39 528i z 1999 roku i mam problem z brakiem możliwości wyłączenia ASC z panelu wyposażony jest również w grzane fotele które chodzą bez problemu .Od kilku miesięcy przycisk jak by w ogóle nie reagował na naciśnięcie ASC jest cały czas aktywne . Samochód podłączany był pod Inpe wielokrotnie lecz w systemie ABS ASC brak jakichkolwiek błędów . Bezpieczniki sprawdzone wszystkie sprawne 17 i 31 do 8 brak wiązki. Panel został również podmieniony ze sprawnego samochodu lecz zero rezultatów.Czy miał ktoś może podobny problem i udało mu się z nim uporać gdyż mi już brakuje pomysłów gdzie szukać ??
Opublikowano
Tak sprawdzałem i przy ostrzejszym ruszaniu mimo naciskania kontrolka asc zaczyna mrugać. Wczoraj udało mi się wyłączyć z 5 razy ale po zgaszeniu auta nie udało mi się wyłączyć go ponownie obstawiam że awaria może siedzieć gdzieś dalej w wiązce lecz czasami ma odchyły że zareaguje za którymś naciśnięciem .
Opublikowano
Próbowałem połączyć się z modułem czujnika położenia kierownicy lecz się nie połączył ale po wyłączeniu zapłonu i włączeniu ponownie przycisk zaczął reagować ciekawe na jak długo.
Opublikowano
Kiedyś na innym komputerze wychodził mi błąd "aktuator podnoszenia kierownicy przeciążenie stopnia wyjściowego" mam elektryczną kolumnę kierowniczą i nie wiem czy może to mieć coś wspólnego z tym problemem .Przypadkiem czujnik skrętu nie był montowany w DSC a w ASC go nie było ??