Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie wymieniałem płyn chłodzący w moim 530d, ale nie jestem zadowolony, mianowicie zlałem z 5 l , wlałem płukacz prestone dolałem do pelna destylowanej wody, auto pochodzilo z 20 minut az rozgrzało się do temp roboczej, zlałem wszystko czyli z 9.2 l tylko z 6-6.5 i znów zalałem wodą destylowaną do pełna, auto pochodziło z 20 min i na koncu zlałem znów tylko z 6.5 l i wlałem płyn gotowy prestone, ale ok 2.5 l zostało w środku... będzie w porzadku? zlewałem z kranika chłodnicy i bloku silnika, dmuchalem do zbiornika i nic masakra jakas.
Opublikowano
Panowie wymieniałem płyn chłodzący w moim 530d, ale nie jestem zadowolony, mianowicie zlałem z 5 l , wlałem płukacz prestone dolałem do pelna destylowanej wody, auto pochodzilo z 20 minut az rozgrzało się do temp roboczej, zlałem wszystko czyli z 9.2 l tylko z 6-6.5 i znów zalałem wodą destylowaną do pełna, auto pochodziło z 20 min i na koncu zlałem znów tylko z 6.5 l i wlałem płyn gotowy prestone, ale ok 2.5 l zostało w środku... będzie w porzadku? zlewałem z kranika chłodnicy i bloku silnika, dmuchalem do zbiornika i nic masakra jakas.

1. W ogóle to po co wymieniałeś płyn chłodniczy ?

2. PRESTONE ? :duh:

Opublikowano

1. W ogóle to po co wymieniałeś płyn chłodniczy ?

2. PRESTONE ? :duh:

1. Bo był bardzo stary.

2. A Prestone z tego co wiem, to wyższa półka.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ponieważ? :roll:

Stosuję go od dawna w swoich autach i nigdy nie sprawiał problemu, bo niby dlaczego by miał :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
PRESTONE to jeden z największych kibli jakie tylko człowiek mógł wyprodukować, niestety.

kolego rozwiń dlaczego prestone jest taki zły? przed kupnem jakiegokolwiek płynu,oleju itd robię rozeznanie i ludzie wszędzie polecali Prestone to kupiłem takowy ..

Opublikowano
Jak to dlaczego zmienił płyn, bo chciał. Ale też jestem ciekaw dlaczego Prestone jest do dupy? Stosuję z powodzeniem u siebie teraz i wcześniej zarówno zima czy lato.
Opublikowano
Ponieważ? :roll:

Stosuję go od dawna w swoich autach i nigdy nie sprawiał problemu, bo niby dlaczego by miał :roll:

chodzi mi o to, że płukałem płukanką i wodą destylowaną układ, a nie wyleciał cały płyn, więc obawiam się, że mogła zostać mieszanka starego płynu z wodą destylowaną plus 6.5 l świezego płynu na -37 stopni rzekomo, czy nie ma ryzyka w zime, ze moze być lipa? nie zamarznie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie zamarznie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Prestone to bardzo dobry płyn. Niczym nie ustępuje plynom typu Febi, Swag itp.

Pzdr.

Opublikowano
PRESTONE to jeden z największych kibli jakie tylko człowiek mógł wyprodukować, niestety.

Auto mam ponad 7 lat i stosuje prestone koncentrat. W układzie czysto, zima jest 9k, latem ok, pompa wody lozyskami nie pluje. Nie wiem skąd dziwna nagonka z twojej strony na ten płyn. Kiedyś jak kupowałem czytałem testy płynów i prestone był w czołówce.

Opublikowano
Panowie nie bede zakladal nowego tematu, przy 12 stopniach na zewnątrz podczas jazdy 1,5 - 2k obr. temp płynu ma obc mam gdzieś 85 stopni, a gdy stoję w korku to dochodzi 87, czy to normalnie temp,czy za niska? 530d manual
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trochę za niska, termostat puszcza, nie powinna spadać poniżej 88 stopni. Miałem podobne objawy na termostacie behr/mahle made in italy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Trochę za niska, termostat puszcza, nie powinna spadać poniżej 88 stopni. Miałem podobne objawy na termostacie behr/mahle made in italy.

czyli termostat do wymiany, bo egr termostatu nie mam, a jaki kupić i czy ciezko wymienic? i czy musze wymieniac od razu pompe wody?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko i wyłącznie oryginał, po wyjęciu wentylatora dojście jest dobre, pompy nie musisz wymieniać jak nie ma luzów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Tylko i wyłącznie oryginał, po wyjęciu wentylatora dojście jest dobre, pompy nie musisz wymieniać jak nie ma luzów.

Ok, kupie oryginał, a jak sprawdzić, czy pompa ma luzy? czy to się jakkolwiek objawia? dużo mi płynu ucieknie? ile czasu zajmie robota?

Opublikowano
Poluzuj lub zdejmij pasek i sprawdź na osi pompy czy jest luz.

Płynu ucieknie litr /dwa max. A, robota jak wszystko ładnie zejdzie to około godzina/półtorej na spokojnie

świetnie, pompa chyba jest ori jeszcze