Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam po rocznej przygodzie z e92 330d 07r i następnie 3 letniej przygodzie z Alfą 159 (swoją drogą polecam, jak na ironie losu najmniej awaryjny samochód jaki miałem) wróciłem do e92. Moje nowe oczko w głowie nazywane przeze mnie dziadkowozem :lol: :roll: przez jego kolor, który powszechnie uznawany jest za dziadkowy. Samochód przeszedł sporo modyfikacji:

- 340hp/670Nm

- Zawieszenie gwintowane D2 racing (36-stopniowa regulacja twardości, regulacja kątów i wysokości)

- Szpera Quaife rwd

- Big brake kit D2 Racing z klockami Ferodo ds2500 (zaciski 6 tłoczkowe, tarcza pływająca)

- Pełen przelot z kwasówki (wykonany przez firme Tomson motorsport)

-Downpipe 3” Rm motors

- Zderzak przedni stylizowany na M4

- Stabilizatory Eibach

- Intercooler Wagner

- Wyswietlacz pioneer z apple car play i android car

- Felgi Japan Racing jr30

- Listwy oklejone folią carbonową

- Przyciemnione tylne lampy

- Przednie lampy zabezpieczone folią bezbarwną XPEL

- Auto po korekcie lakieru z nałożonym woskiem fusso 99

- Olej w skrzyni wymieniony przy 80tkm

Przebieg na ten moment 114tkm.

Nr VIN: WBAKK71080E362071

Wszystko zaczęło się od tego

ZxQ8lqP.jpg

Obecnie jest tak

GRB7iWB.jpg

26iaLin.jpg

szDB98x.jpg

KHDLbWW.jpg

6AhRrn2.jpg

t1pQWHA.jpg

9DVGfjJ.jpg

gGR4yly.jpg

EQHbTcF.jpg

YpG51fJ.jpg

Plany na przyszłośc:

- Montaż klapek w wydechu

- Progi M-pakiet

- Oklejenie dekorów wewnętrznych na połysk 3d Carbon

- Czarna wykładzina

- Czarna podsufitka

- Delikatne przyciemnienie szyb przednich

Edytowane przez DamcioDa
Opublikowano

Jak tak mam jeździć będąc dziadkiem, to mogę już teraz nim zostać. Pierwsze auto ze zderzakiem m4 look, które naprawdę wygląda fajnie, a nie jak chiński ulep. Fajny jasny środek do jasnego lakieru.

KOT! :twisted:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziadkowóz to może był wcześniej, chociaż każdy młody taki by chciał :mrgreen: Wygląda super, to planów jeszcze dopisał bym kierownicę M pakiet. Niepowtarzalne auto.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Dziadkowóz to może był wcześniej, chociaż każdy młody taki by chciał :mrgreen: Wygląda super, to planów jeszcze dopisał bym kierownicę M pakiet. Niepowtarzalne auto.

Sam mam 24 lata więc nie zaliczam się raczej jeszcze do starszego pokolenia :lol: Kierownice m pakiet dorzucam do listy zyczen, dzięki za propozycje :cool2:

Opublikowano

Co tu dużo mówić - SZTOS ;) Auto zrobione ze smakiem i gustem. Zadbałeś o szczegóły i to widać :cool2: :cool2: Mocy też nie będzie brakować. Jedyny minus to brak navi, ale nie można mieć wszystkiego :D

Faktycznie te przednie szyby się bardzo odcinają. Pomyśl od razu o pasku na szybie czołowej ;)

Moje galerie:

Jest 🙂BMW F36 440I // TOYOTA GR SUPRA

Była 😞 BMW F30 335XI 

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=167&t=397494

Była 😞 BMW E90 330D 

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=339724

Opublikowano
Co tu dużo mówić - SZTOS ;) Auto zrobione ze smakiem i gustem. Zadbałeś o szczegóły i to widać :cool2: :cool2: Mocy też nie będzie brakować. Jedyny minus to brak navi, ale nie można mieć wszystkiego :D

Faktycznie te przednie szyby się bardzo odcinają. Pomyśl od razu o pasku na szybie czołowej ;)

To radyjko Pioneera przez Android car pozwala odtwarzać aplikacje z telefonu czyli mam tam google mapy, łączy telefon przez bluetooth, pobiera listę kontaktów i możesz obsługiwać rozmowy z poziomu radia, przez bluetooth możesz też odtwarzać muzyke, radio możesz również obsługiwać kierownicą więc jeżeli chodzi o funkcjonalność niczego mi nie brakuje ale fakt deska z kurnikiem wygląda lepiej :cry:

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak byś ocenił te felgi? Zastanawiam się właśnie nad dokładnie tym modelem do siebie.

Mam je dopiero od 3 miesięcy, do tej pory żadnych zastrzeżeń :roll:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

bardzo fajne modyfikacje mechaniczne.

co do wnetrza... ten ekran na dole kurcze troszke nie orgonomiczny. i nie szedłbym w czarna podsufitke bo przeciez do niczego nie bedzie pasowac... takie jasne wnetrze ładne i inne ;)

Opublikowano
No proszę, nie widziałem jeszcze E9x w tym kolorze na forum, zacnie doposażona i naprawdę wygląda bardzo dobrze, no może oprócz tego zderzaka a'la M4 :P
http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano
Jak dla mnie to fura się "pasie", kolor jest bardzo fajny i wyróżnia się z oceanu czarnych, srebrnych i nijakich. Na jednym foto jak by taki lekko "szampański". Koła są czarne czy brązowe bo zależnie od kąta fotki zmienia się kolor. Jest sztos, oby tak dalej :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ładnie działasz :cool2:

Mi się kolor bardzo podoba. Ciekawe, czy to dlatego, że moja poprzednia e90 też była w kolorze Platinum Bronze Metallic?

A może dlatego, że obecna X1 jest w kolorze Kashmir Silber Metallic, czyli delikatnie tylko różne od siebie :8)

Obie na zdjęciu, żeby nie było:

http://www.editer.pl/fotka/9d2d14b326a915aa72f178dfe6320bdf_1.jpg

Opublikowano

Auto rozbite, nie chcę się wdawać w szczegóły po prostu pierwsze nocne przymrozki nie były dla mnie zbyt szczęśliwe.

Na sprzedaż są graty z samochodu:

-szpera wartość nowej około 11000 zł,samochód zrobił na niej dokładnie 35000 km na szperę jest dożywotnia gwarancja

- Zaciski hamulcowe sześcio tłoczkowe wraz z jedną tarczą, druga nie przetrwała wypadku, wartość nowego kompletu około 10 000 zł

-radio Pioneer AVH-X8800BT wartość około 3000 zł gratis dorzucam moduł pozwalający na sterowanie radiem z kierownicy

ciężko mi wycenić aktualną wartość tych przedmiotów gdyż nie ma ich w ogóle na rynku używanym. Proszę składać swoje propozycje myślę na pewno się dogadamy.

• Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przykro, ale mam nadzieję, że było jakieś ubezpieczenie, co trochę zminimalizuje szkody...
Benzyna zamiast krwi...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...