Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to znowu ja :)

czy jest to normalne ze po przekreceniu stacyjku z zalaczonego silnika (poz 2) na pozycje 1 silnik pracuje dalej , ale gdy zaciagne hamulec reczny gasnie. Gasnie rozniez po przekreceniu stacyjki w pozycje 0 (tro jest normalne)

ostatnio zauwazylem ze dziaje sie tak tylko przy zimnym silniku wczesniej caly czas tak bylo . w sumie podobalo mi sie to !

co o tym sadzicie ?

aha co to sa te "czujniki", "kontrolki" w podsufitce jedna przy szybie (taka plaska) a druga przy lampce (taka wypukla)

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano

szczerze to nie sprawdzalem. ale nie raz gasilem go na wcisnietym pedale stopu i dalej chodzil :P

zaraz jade wiec sprawdze jak to jest

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
Czy silnik gasnął też po naciśnięciu klaksonu lub stopu?

Pytanie bardzo interesujące - w pierwszym momencie uśmiałem się do łez, :D , ale może do czegoś dążysz

Podejrzewam, że może to mieć związek z jakimś nietypowym zabezpieczeniem auta przed kradzieżą, lub jakimś złym podłączeniu w instalacji elektrycznej.

Opublikowano

Pytam, bo miałem tak w oplu rekordzie. Po wyłączeniu stacyjki silnik pracował nadal a gasiłem go klaksonem albo wciskając hamulec. Był to 2.3 diesel, ale zaraz po kupnie zrobiłem swapa na 2.0 benzyna i tak było przez 3 lata. Nie naprawiłem tego, bo auto zginęło śmiercią tragiczną w wypadku. Jako ciekawostkę podam że kolega miał identycznie w oplu mancie 2.0 a tam swap nie był robiony.

Nie byly to zabezpieczenia, bo auta były archaiczne i nie miały żadnych zabezpieczen, podejrzewam że sklejały się styki jakiegoś przekaźnika i po zmianie obciążenia (np. klakson) puszczały.

Opublikowano

Teraz rozumiem, że jednak pytając (w pierwszym momencie ironiczny sposób) do czegoś dążysz. Uważam Cię za jedną z konkretnych osób i to pytanie mnie trochę żdziwiło, ale ja sam również stosuję troszkę ironi w wypowiedziach. :8)

Faktem jest że może dochodzić do tego typu objawów, ale na szczęście w BMW tego typu błachostki się nie zdarzaja, gdyż są one perfekcyjnie ominięte i raczej nigdy nie dojdzie do ich zaistnienia.

W innych markach to chleb powszedni.

Opublikowano
dzieje sie tylko wtedy jak auto stoi cala noc a rano go odpalam i po powiedzmy 10 minutach jadzy chce wylaczyc to po przekreceniu stacyjki o 1 stopien nie wylacza sie (jak zaciagne reczny to gasnie) . ale przekrecajac stacyjke o 2 stopnie to sie normalnie wylacza !

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
czy ktos spotkal sie z takim czyms.... auto sie wylaczy jak da sie mu jakies obciazenie pradowe.. np swiatla .

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl