Skocz do zawartości

e38 730d jak odkrecic przedni zderzak?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chce wymienic przedia prawa lampe,i chyba musze odkrecic zderzak?

:D Jak radzicie??

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
Nie jestem do końca pewny, bo niepamiętam dokładnie, ale zderzaka ściągać chyba nie potrzeba - przynajmniej w E39 nie ściągam.
Opublikowano
  • Autor
ok,ktos jeszcze mi pomoze? :modlitwa:

Opublikowano
Dwie śruby od dołu na klucz Torx chyba 45(dobrze nie pamietam) no i po dwa wkrety od zakoli po bokach i tyle.Ja bym zciągnał zderzak bo trwa to 5 minut i masz wszystko jak na dłoni.
Opublikowano
dokładnie jak pisze Mcpaul. ja usiebie zmieniałem klosze wyjmowałem lampy jest to chwila tylko za mocno nie szarp zderzaka jak masz PDC
BMW sie nie psuje
Opublikowano

tak zdejmiesz zderzak – jednak do demontażu lamp nie trzeba zdejmować zderzaka!!!

1. pod maska z lewej i prawej strony na wysokości kierunkowskazów są takie plastykowe zaślepki – wyciągnij je i popuść krzyżakiem śruby które trzymają kierunki ( to jest najbardziej czasochłonne) bo ciężko w nie trafić)

2. pod reflektorami są listwy, lekko śrubokrętem płaskim (co niejeden nazwie go wkrętak) lekko od błotnika pchnij po tym już same leciutko zejdą przy kierunkach są 2 czarne plastykowe zawleczki – je również przesuń (od kierunków do środka) i już wyciągniesz kierunkowskazy

3. same reflektory są 2 torxami pomiędzy reflektorem a zderzakiem przykręcone chyba 19 ale nie jestem pewien, jak by nie było potrzebujesz torxa długiego i cienkiego (jak wkrętak)

4. od góry odkręć TYLKO śruby na krzyżak (aby nie trzeba było ponownie regulować reflektorów)

5. odłącz wtyczki od tyłu reflektorów i voila !

6. montaż identycznie tylko na odwrót 

pozdrawiam,

Arek

Opublikowano
  • Autor
dzieki,dzieki bede trzymal sie waszych wskazowek :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: