Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

L8UOd5c.jpg

zobaczymy jak sie bedzie sprawować. Według kolegi Its77 daje radę w podobnym setupie.

pojemnosc x4 w stosunku do fabrycznej chlodnicy oleju.

Edytowane przez szewi
  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

odebrałem auto po modyfikacjach:

- zainstalowano hybrydowe turbiny

- wieksze aluminowe outlety do turbo od strony cieplej

- zawor PCV rb turbo

- TMAP sensor N20 3.5 bar

- nowa wieksza chlodnica oleju

- wymieniony olej i sportowy filtr oleju

- wyieniony plyn chlodniczy

- wymienione puszki podcisnienia wraz z wezami podcisienia do turbin

- na koniec flash komputera pod nowe graty => customowa mapa na bazie MHD pod pb98 (zaatakowane 500 koni, konkretnie na tej mapie celujemy w 500-550 (ile jest w rzeczywistosci sprawdzimy, chociaz bardziej ciekawy bedzie pomiar RL)

Bajka jak to jezdzie teraz i jak zasysa powietrze......;) Temp oleju na tej nowej chlodnicy (rdzen 4 razy wiekszy od serii) nizsza o jakies 10-15 stopni od seryjnej, wiec jest ok.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mody super chodz turbiny od perun wiecej niz 500 nie dmuchaja a skrzynia AT jak bedziesz ja katowal to sie rozleci szybciutko :(
Opublikowano
Mody super chodz turbiny od perun wiecej niz 500 nie dmuchaja a skrzynia AT jak bedziesz ja katowal to sie rozleci szybciutko :(

nie ma mowy o zadnym katowaniu. Auto tylko na lato ;)

nawet jak jest te 500 to mi wiecej nie potrzeba. Sporo z tych modow gdzie jest ponizej 500 konczy sie z powodu za malej ilosci paliwa (stokowa pompa w baku, czy braku kilku koniecznych modow, istniejacych jakis waskich gardlach, slabym paliwie, albo tego ze cos niedomaga: HPFP, kolektor zawalony itp). Jak jest wszystko cacy, jest paliwo, dovra pompa, to mysle ze 500 koni z plusem to nie jest problem. Dla mnie KM nie sa jednak tak ważne, ile ich jest.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Witaj. Działasz coś dalej w temacie ? Jakiej firmy kupiłeś te outlety? VRSF? Musiałeś do nich dokupić łączniki sylikonowe do turbin, czy wszystko dają do zestawu?
Spolszczenie CCC na PW ;)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam pytanie.

Jak się sprawuje szpera quaife?

Słyszałem że po x przebiegu lubi być głośna

Polecasz ją czy może lepiej zamontować szpere jak w starych e36 cierna płytkowa lsd?

• 1 miesiąc temu...