Skocz do zawartości

Bmw e39 528i automat hamulec przestał dzialac pomucy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc, dzisiaj wracając z pracy zauważyłem że samochód nie przyspiesza tak jak trzeba i po dotarciu do domu czułem smród spalenizny, przednie prawe koło gotowalo się, tak jak by cylinderek nie odpuścił, odpaliłem go i hamulec nie trzymał ciśnienia wpadal w podłogę, pytanie czy ktoś z was już tak miał? Czy to serwo czy coś innego? I jeśli wyjdzie ze to serwo to czy będzie pasowało od modelu 2.0? Czy musi być typowo od 2.8 lub 2.5? Dzięki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jaki masz poziom płynu hamulcowego?

Jaki stan klocków?

Tylko jedno koło było zagotowane czy pozostałe np. mniej ale również?

Jeżeli pedał hamulca wpada w podłogę tzn, że jest układ zapowietrzony lub gdzieś jest wyciek płynu.

pzdr

yaz

Opublikowano
Tylko jedno i czuć było jak go ściąga delikatnie w lewo przy hamowaniu, i to lewe właśnie Bylo zagotowane, klocki hmm Byly do niedawna jutro będę wszystko rozbieral to zobaczę dokładnie, a płyn był cały.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Płynu możesz mieć max w zbiorniczku nawet jeżeli układ jest zapowietrzony.

Tłoczek w zacisku mógł się zablokować, bo np. jego uszczelka go nie cofnęła (po zdjęciu nogi z pedału).

Nie dowiesz się dopóki nie rozbierzesz zacisku.

pzdr

yaz