Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich Forumowiczow i Klubowiczow mam dylemat w moim cacku chyba D.....dal rozrusznik poprostu przy odpalaniu az pzrygasa wszystko a po ktorejs probie odpalenia to juz tylko kable i na krotko od sasiadow pale jak sie troszke podgzreje i pojezdzi to zapali ale rano jak zimny znowu problem choc zdarzalo sie ze i na cieplym pare razy nie chciala gdaknac myslalem ze to moze bateria ale ladowalem cla noc dolalem Elektrolit nowy i po naladowaniu znow problem raz zapalila i po ptakach drugi raz juz nie chciala wiec moje pytanko jak wyjac z niej rozrusznik nawet zeby go przezcyscic i pzresmarowac a poztym co sadzicie czy moze jednak najpierw Nowy AKU wlozyc no bo koszty spore i tu i tu Doradzcie Pzdr MIREK

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
Mam poodbny problem u siebie co prawda inne autko ale problem ten sam u mnie to stalo sie nagle tzn wczesniej na zimno przygasalo ale dzisiaj po prostu nie odpalilem i tylko cykalo zamiast zapalic zrobilem to samo co ty podladowalem i lipa, nawet nie mofge ruszyc z miejsca zeby podjechac do mechanika koledzy z forum mowili ze to moze szczotki ale nie wiem jak to zrobic :mad2:
Opublikowano
a po ktorejs probie odpalenia to juz tylko kable i na krotko od sasiadow pale
.

Jeżeli na Twoim akumulatorze nie chce zapalić i to nawet po jego ładowaniu, a odpala na kablac od sąsiada, to skąd podejrzenie pada na rozrusznik :?:

Dla mnie winą jest akumulator, tym bardziej, że M70 silniczek potrzebuje dla rozruchu troszkę sporawego amperarzu.

Uzupełnienie poziomu w akumulatorze i podładowaniu nie świadczy o tym że jest jak nowy. Kupuj nowego i nawet się nie zastanawiaj.

Opublikowano
Dzieki za rade w niedziele jade na gielde rozejzec sie za nowym albo te z allegro do BMW jak sadzisz warto tam gosc sprzedaje oryginalne z gwarancja na 6 miesiecy tylko nie wiem co otym sadzic bo sa z zeszlego roku pozatym wielkie dzieki za pomoc w ktorej powiedziales co zrobic z ta moja dmuchawa ale tak jak ci pisalem jest o niebo to malo powiedziane lepiej i szyby nie paruja Pzdr MIREK

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano

Akumulatory w dzisiejszych czasach nie wytrzymują nawet tych dwóch lat gwarancji i jeżeli mam Ci coś doradzić to daj więcej i kup takiego z 24 miesięczną gwarancją a nie pakuj się w 6 miesięczną. Mają one rok lub więcej i plus te 6 miesięcy zabezpieczją jedynie sprzedającego przed reklamacja o ile go jeszcze dorwiesz. Może akurat paść w siódmym miesiącu i facet gwarancji nie przyjmie, a 24 miesięcznej Ci nie da, gdyż sam ma tylko 6 miesięcy do zareklamowania.

Kup nowy w serwisie od akumulatorów i nie łaś się o parę złotych, bo będze Cię to kosztowało podwójnie.