Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie banalne, ale jestem "świeży" i nie do końca łapię... wymieniłem w F10 lewy moduł TMS, kupiłem chinczyka z takimi numerami jak powinny być do mojego auta. ISTA+ENET pokazuje błąd lewej lampy, brak kierunków i pozycyjnych, brak komunikacji LN... lampa zachowuje się jak by była "prawa", załączam kierunek w prawo - świecą oba kierunki, ringi też świecą ale chyba sterowane są jako prawa strona... kierunek w lewo...nie działa.

Podpiąłem E-sys+ENET... i właśnie co dalej? może ktoś podrzuci instrukcję, PZSdata... Lite czy Full?

Opublikowano
to nie jest wina "chińczyka", podmieniłem moduł z drugiej lampy... (prawej do lewej)... i objaw ten sam... problem chyba w zakodowaniu modułu do auta... czy TMS-y są niezależne czy trzeba je przypisać do auta? raczej je trzeba zaprogramować, obsługuje je chyba F moduł FRM...
Opublikowano

Refleksja po wymianie TMS na nowy: bezwarunkowo do prawidłowej pracy TMS potrzebujesz przeprowadzić kodowanie lampy, najpierw E-sys którym zmieniasz Check_tms_id_off na "activ", potem inicjujesz lampy w Rheingold... wszystko robiłem wg opisu: https://cartechnology.co.uk/showthread.php?tid=20590 , u mnie zadziałało. TMS kupiłem chiński, ale był nowy i z gwarancją zwrotu, śmiało mogę polecić sprzedawcę w Polsce: carlamps.eu

Pozdrawiam.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Mam zepsuty moduł TMS w prawej zwykłej lampie z żarówkami h7 , nie świecą mi ringi reszta wszystko działa. Moduł z prawej lampy gdy zmieniłem do lewej wszystko działa.

Mam pytanie, czy jak kupię moduł TMS używamy oryginalny o tym samym numerze będzie wszystko działało, czy muszę go programować?

Z góry dziękuję za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Mam zepsuty moduł TMS w prawej zwykłej lampie z żarówkami h7 , nie świecą mi ringi reszta wszystko działa. Moduł z prawej lampy gdy zmieniłem do lewej wszystko działa.

Mam pytanie, czy jak kupię moduł TMS używamy oryginalny o tym samym numerze będzie wszystko działało, czy muszę go programować?

Z góry dziękuję za pomoc.

Moduł należy zakodować do wyposażenia auta (koduje się moduł a nie lampe) i zrobić adaptacje.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam. Mam podobny problem mianowicie. Nie działa przedni lewy kierunek, po wcisnieciu kierunku w prawo dzialaja oba. awaryjne chodza normalnie. xenon świeci. blad komunikacji z lewą lampą. mechanik twierdzi ze albo lampa jest usa albo jest uszkodzona. kasety TMS były podmieniane. Może mi ktoś opisać jak prawidłowo pokolei i w jakim programie zakodować TMS i lampe.

wiązka przewody wszystko jest ok. zastanawiam się co może być przyczyną modul kierunku, FRM czy może lampa jest faktycznie USA mimo EU nadruków.

Opublikowano
Też się dołączę - był wymieniony lewy moduł TMS, nie wiem na jaki(z słów poprzedniego właściciela), objaw - przy włączeniu kierunku - lewy przedni mruga z inną częstotliwością niż wszystkie w aucie